Tabaksindustrie gigant Pyxus International verlaat cannabisindustrie

Pyxus International stond tot voor kort bekend als Alliance One International en was betrokken bij de tabaksteelt en verpakking.

0
thc dosering cannabis industrie bedrijfspraktijken Marthe Ongenaert duurzame verpakkingen burgemeester Arnhem pyxus international organigram british american tobacco
- Advertentie -

Pyxus International laat weten in een persbericht dat het van plan is zijn cannabisactiviteiten af ​​te stoten om zich te concentreren op zijn meer winstgevende tabaks- en e-liquidsactiviteiten. Bovendien heeft het bedrijf actie ondernomen om zijn industriële hennep- en CBD-activiteiten te herstructureren om financiële investeringen in dat bedrijf te minimaliseren.

Reactie CEO Pyxus International

“Onze strategische beslissing om de cashflow-negatieve cannabinoïde-activiteiten te beëindigen, zal ons in staat stellen om de algemene algemene en administratieve kosten van het bedrijf te verminderen en onze focus op het laten groeien van onze meer winstgevende tabaks- en e-liquidsactiviteiten te versterken, zodat deze complementaire bedrijven volledig kunnen profiteren van Pyxus zijn 145-jarige erfgoed en bestaande relaties”, aldus Pieter Sikkel in het persbericht, President en CEO van Pyxus International. “We blijven ervan overtuigd dat FIGR waarde schuilt en dat de groei ervan kan worden versneld met de juiste kapitaalstructuur en partner. De voltooiing van onze financiële herstructurering, het Global Operations Efficiency Programme en voortdurende investeringen in agronomie, traceerbaarheid en duurzaamheid van aanzienlijke waarde blijken te zijn voor onze tabaksklanten, aangezien we zijn begonnen samen te werken aan strategische partnerschappen op lange termijn die onze doelstelling om ons marktaandeel te vergroten, ondersteunen.”

Wie zijn Pyxus International?

Pyxus International stond tot voor kort bekend als Alliance One International en was betrokken bij de tabaksteelt en verpakking. In 2020 veranderde het bedrijf in Pyxus omdat het cannabis omarmde. In januari 2020 verwierf Pyxus’s dochteronderneming Canadian Cultivated Products 75 procent van Canada’s Island Garden en 80 procent van Goldleaf Pharm. Later werd Canadian Cultivated Products omgedoopt tot FIGR Cannabis.

Begin oktober 2019 ontving Goldleaf een teeltvergunning van Health Canada. Daarnaast heeft Canada’s Island Garden een licentie gekregen om cannabis te verkopen en tekende het een overeenkomst getekend met de provincie Prince Edward Island voor 1.000 kilogram cannabisproducten. Bovendien is de dochteronderneming van Pyxus International in Korent betrokken bij de productie van industriële hennep en van hennep afgeleide CBD-olie en vloeistof voor e-sigaretten.

Vorig jaar juli publiceerden we een bezorgde open brief van een groep aandeelhouders van Pyxus aan mede-aandeelhouders.