TerpsArmy coffeeshop in Amsterdam vandaag geopend

'Bringing the terps back to Amsterdam!'

Mauro Picavet
Mauro Picavet is de oprichter en eindredacteur van cannabisindustrie.nl, Highlife Cup jurylid, beheerde 7 jaar de Engelse cannabis cultuur website thestonedsociety.com, werkte 3 jaar voor Cannabis News Network, en is de secretaris van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod sinds 2016. Mauro is sinds 2012 actief in de cannabisindustrie.

Het is een feestelijke dag vandaag. Vele coffeeshops door het land vieren dat ze voor het eerst weer gasten binnen mogen hebben nadat de versoepelingen van de coronamaatregelen zijn ingegaan. Maar wie vandaag bij coffeeshop El Guapo dacht langs te gaan in Amsterdam kan blijven zoeken. Vandaag is namelijk de TerpsArmy coffeeshop geopend waar je tot een paar weken geleden de El Guapo kon vinden (het oude logo is nog net te zien in de foto hierboven).

TerpsArmy coffeeshop geopend waar vroeger El Guapo zat

Eerder deze week bracht ik met een aantal vrienden en collega’s een werkbezoekje aan Amsterdam en in het bijzonder TerpsArmy, die op dat moment bijna klaar was om open te gaan.

“We’re bringing the terps back to Amsterdam!”

Lorenzo zelf was dan ook erg enthousiast: “We’re bringing the terps back to Amsterdam!” bleef hij herhalen. Vrij vertaald: “We brengen de terpenen terug naar Amsterdam!”. Terpenen zijn de bestandsdelen in cannabis (maar ook in fruit) die het de smaak en geur geven en daarnaast ook invloed hebben op het effect.

TerpsArmy coffeeshop amsterdam
Foto: Rens Hoppenbrouwers

De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. We zagen eerder al het succes van de overname van coffeeshop Utopia door The Plug, waarvan (The Plug) het imperium begon met een Cannabis Social Club in Barcelona. Zo heeft ook TerpsArmy een uiterst succesvolle Cannabis Social Club in Barcelona die bekend staat om het hebben van absurde kwaliteit.

Verwacht naast topkwaliteit wiet van Europese bodem, ook een enorme diversiteit aan Amerikaanse wiet. Dat in combinatie met de uitstekende selectie aan hasj door El Guapo (ze zijn niet helemaal weg, het is eerder een samenwerking dan een overname) ga je hier dan ook wel ruimschoots aan je trekken komen als je op zoek bent naar iets exotisch.

TerpsArmy coffeeshop amsterdam
Foto: Mauro Picavet

TerpsArmy is daarnaast ook verantwoordelijk voor het starten van de donut hype. Met donuts doel ik op pure joints waarin soms tot een halve gram aan Rosin (geperste wiet of hasj tot olie zonder oplosmiddel) in zit. Een dure bezigheid dus voor de gemiddelde consument. Een halve gram Rosin verkoopt al snel voor minimaal 50 euro. TerpsArmy verkoopt ze kant en klaar in hun Cannabis Social Club in Barcelona.

Afgelopen maandag had hij toegezegd dat ze ook te koop zullen zijn in de coffeeshop. Ze zullen overigens niet Rosin of andere hasjolie verkopen.

Coffeeshop TerpsArmy is te vinden op de Nieuwe Nieuwstraat 32HS, 1012 NH Amsterdam.

Volg ook zeker het Instagram account: @terpsarmyamsterdam.

coffeeshop terpsarmy
Foto: Rens Hoppenbrouwers

Meer artikelen

Blijf cannabisindustrie.nl volgen

225VolgersVind ik leuk
656VolgersVolgen
516VolgersVolgen

Laatste cannabisindustrie nieuws

Cannabisindustrie.nl redactie

185 ARTIKELEN0 REACTIES
28 ARTIKELEN0 REACTIES
17 ARTIKELEN0 REACTIES
10 ARTIKELEN0 REACTIES