Thaise parlement slaagt weer niet om cannabis regulering aan te nemen

Door de aanstaande verkiezingen in Thailand zal de volgende regering gaan over een wetsvoorstel om cannabis te reguleren.

0
Thailand cannabis
- Advertentie -

Vorige week is het Thaise parlement er weer niet in geslaagd om wetgeving aan te nemen die cannabis in het land zou reguleren, waardoor de industrie grotendeels ongereguleerd blijft. De kans dat er nog een wetsvoorstel zal aangenomen worden tijdens het huidige parlement is daarmee komen te vervallen berichtte Bloomberg. De volgende regering, die mogelijk tegen de regulering van cannabis is, zal er daardoor over gaan.

Volgende regering zal gaan over de toekomst van cannabis regulering in Thailand

Het Huis van Afgevaardigden slaagde er niet in om tot een overeenkomst te komen tijdens de tweede lezing van het wetsvoorstel, de laatst mogelijke optie voordat het parlement volgende week in reces gaat. De vertraging werd veroorzaakt door enkele facties van wetgevers die beweerden dat het wetsvoorstel aan middelen ontbrak om recreatief gebruik van cannabis te voorkomen en eisten dat de plant opnieuw als verdovend middel werd aangemerkt.

Nu premier Prayuth Chan-Ocha van plan is het parlement volgende maand te ontbinden omdat het land naar de stembus zal gaan in mei, zal het lot van het wetsvoorstel afhangen van de volgende regering. Een wetsvoorstel moet doorgaans in drie lezingen door een meerderheid van de leden worden aangenomen, voordat het ter goedkeuring naar de Senaat wordt gestuurd vooraleer het echt tot wet is bekrachtigd.

Wel recent tien regels voor toeristen bekend gemaakt

Wel werden eind vorig jaar tien regels bekend gemaakt door het ministerie van volksgezondheid voor cannabis consumerende toeristen in Thailand. De gevolgen daarvan zijn door Jef Martens behandelt in een apart artikel.