Akerna presenteert top vijf cannabis verkoopdagen in VS van 2021

De top vijf verkoopdagen, waaronder 420 en Black Friday, leverden in totaal $ 493 miljoen op voor volwassen gebruik en medicinale cannabis.

0
Akerna presenteert top vijf cannabis verkoopdagen in VS van 2021
Via Akerna / PR Newswire
- Advertentie -

Akerna (NASDAQ:KERN), een toonaangevende leverancier van software en ontwikkelaar van de eerste seed-to-sale enterprise resource planning (ERP) softwaretechnologie (MJ Platform®) voor de cannabisindustrie, maakte vorige week bekend in een persbericht de top vijf cannabis verkoopdagen van 2021 in de Verenigde Staten.

2021 top cannabis verkoopdagen in de Verenigde Staten

  1. 420 / 20 april: $ 111,8 miljoen
  2. Black Friday / 26 november: $ 99 miljoen
  3. Groene woensdag / 24 november: $ 98,2 miljoen
  4. Donderdag voor Kerstmis / 23 december: $ 94 miljoen
  5. Vrijdag voor Labor Day / 3 september: $ 90,1 miljoen

420, de onofficiële feestdag voor cannabisconsumptie, was de grootste cannabis verkoopdag ooit. Samen brachten deze top verkoopdagen meer dan $ 493 miljoen aan cannabisverkoop op.

“De topverkoopdag van vorig jaar – 31 december 2020 – zou in 2021 niet eens in de top vijf hebben gestaan”

“Bij het vergelijken van de top verkoopdag van 2021 met de topverkoopdag van 2020, zag 2021 een omzetstijging van 25%”, zegt James Ahrendt in het persbericht, Business Intelligence Architect bij Akerna. “De topverkoopdag van vorig jaar – 31 december 2020 – zou in 2021 niet eens in de top vijf hebben gestaan.”

“We volgen de legale cannabisverkoop al meer dan tien jaar ijverig en hebben elk jaar een constante groei gezien, zelfs te midden van de aanhoudende pandemie”, zegt Jessica Billingsley in het persbericht, CEO van Akerna. “Of mensen nu cannabis gebruiken om vakanties te vieren, vanwege de talloze medische voordelen, of als alternatief voor andere middelen, het is duidelijk dat Amerikanen elk jaar steeds meer cannabis kopen.”

Ook voor Nederland relevant

De gegevens van Akerna publiceren we ook steevast op deze website, vanwege de overwegend interessante informatie die mogelijk ook leerzaam is voor Nederland. Zo publiceren ze regelmatig de verkoop verhouding van product categorieën en zoals in dit bericht, welke dagen het drukst zijn. Met het oog op een beperkte handelsvoorraad, is het zeker relevant om in de gaten te houden welke dagen het druk gaat zijn.