Tsjechische anti-drugscoördinator Vobořil gaf eigen moeder cannabisolie

De Tsjechische anti-drugscoördinator deelde recent op Facebook een persoonlijke ervaring met cannabisolie als laatste redmiddel voor zijn stervende moeder.

0
Tsjechië cannabis legalisering legalisatie regulering cannabismarkt
- Advertentie -

In een bijzondere Facebook post deelde Jindřich Vobořil, de anti-drugscoördinator van Tsjechië, eind januari zijn persoonlijke ervaring met het gebruik van cannabisolie om zijn stervende moeder te helpen. Op 87-jarige leeftijd was zijn moeder, die voorheen worstelde met pijn en communicatieproblemen, plotseling in staat om normaal en coherent te spreken na het innemen van de cannabisolie.

Een snelle transformatie van zijn moeder

Vobořil beschreef op Facebook de zichtbare veranderingen bij zijn moeder, die voorheen niet in staat was om te eten en moeite had met communiceren.

Na het voorschrijven van medicinale cannabis door Dr. Radovan Hřib, begon zijn moeder binnen een uur na inname van het medicijn normaal en samenhangend te praten.

De familie was getuige van een onverwachte opleving in haar toestand, waardoor ze zelfs hun in het buitenland studerende dochters kon herkennen en met hen kon communiceren.

Onverwachte resultaten na jaren van skeptisch standpunt

Als een scepticus tegenover vermeende wondermiddelen en medicinale toepassingen van cannabis, stond Vobořil versteld van het onverwachte positieve effect op zijn moeder.

Ondanks zijn jarenlange ervaring in de omgang met stervenden, was hij verbaasd over de plotselinge positieve verandering die hij bij zijn moeder waarnam na het gebruik van cannabisolie.

Een emotionele dankbetuiging aan pioniers in cannabislegalisatie

Afsluitend bedankte Vobořil Miroslava Němcová, de voorzitter van de Tsjechische Tweede Kamer, voor haar moedige inspanningen in het mogelijk maken van medicinaal cannabisgebruik in het land sinds 2012.

Hij benadrukte het belang van deze wetgeving en hoe het zijn familie een kostbaar moment met hun moeder gaf, waar ze anders misschien verstoken van waren gebleven.

In januari presenteerde de Tsjechië regering een wetsvoorstel om cannabis voor recreatieve doeleinden te reguleren, met cannabis clubs en thuisteelt.