Twee ministeries in Maleisië gaan praten over medicinale potentieel cannabis

De vicepremier van Maleisië wil in gesprek met ministerie van Volksgezondheid over hoe medicinale cannabis gereguleerd kan worden.

0
Maleisië vlag medicinale cannabis
- Advertentie -

Het ministerie van Plantage Industriën en Grondstoffen gaat het medicinale potentieel van cannabis onderzoeken heeft de vicepremier Datuk Seri Fadillah Yusof aangegeven eind januari.

Vicepremier Maleisië wil in gesprek met ministerie van Volksgezondheid over hoe medicinale cannabis op een gecontroleerde manier geteeld, verwerkt en verkocht kan worden

Fadillah, die ook minister van Plantages en Grondstoffen is, zei dat er besprekingen zullen worden gehouden tussen zijn ministerie en het ministerie van Volksgezondheid over de methoden voor gecontroleerde teelt en productie van cannabis als ze in Maleisië voor medicinale doeleinden mogen worden gekweekt.

Hij zei dat hij ook presentaties had gekregen over het potentieel van de planten, gegeven door verschillende spelers uit de industrie en verenigingen met betrekking tot cannabis en hennep.

“We zien dat de Verenigde Staten, Nederland en nu zelfs Thailand actief zijn in de branche. Maar omdat de stoffen in Maleisië onder strenge regels staan, moeten we met het ministerie van Volksgezondheid bespreken hoe we de producten in Maleisië op een gecontroleerde manier kunnen telen, verwerken en verkopen”, zei hij.

Dat zei hij tijdens een persconferentie na het bijwonen van een briefing over de ontwikkeling van de kenaf-industrie en de regulering van de tabaksindustrie op het hoofdkantoor van de National Kenaf and Tobacco Board (LKTN).

Eerder al hoopvolle berichten van het ministerie van Volksgezondheid

In november van 2021 gaf de minister van Volksgezondheid al aan dat ze de import en het gebruik van medicinale cannabis wilden gaan toestaan. En in augustus 2022 zei een functionaris van het ministerie van Volksgezondheid dat het land wil leren van het cannabisbeleid van Thailand. Dat terwijl nog niet zo lang geleden nog de doodstraf werd geëist voor een medicinale cannabis zaak in Maleisië.