Twee werknemers Israëlische cannabis producent Intercure gekidnapt door Hamas

Twee werknemers van de Israëlische medicinale cannabis producent Intercure zijn gekidnapt door Hamas liet het bedrijf vorige week weten.

0
Aphria Canndoc Israël CBD
- Advertentie -

De Israëlische medicinale cannabis producent InterCure, heeft vorige week in een persbericht gereageerd op de veiligheidssituatie in Israël en de impact ervan op het bedrijf en zijn medewerkers. Zo zouden onder andere twee werknemers zijn gekidnapt door Hamas.

InterCure’s reactie op de recentelijke veiligheidssituatie in Israël

Als bedrijf dat ervoor koos om zijn belangrijkste faciliteit te vestigen in Kibboets Nir Oz (het “Southern Israel Site”), ongeveer 2 kilometer van de grens met de Gazastrook, staat Intercure solidair met de Israëlische dorpen en steden aan de grens met de Gazastrook, alle slachtoffers van de terroristische aanval, de burgers en de defensiemachten van ons land.

Ondanks de vele uitdagingen werken het management van het bedrijf, cannabis handelshuizen en apotheken ijverig om de vereiste service aan patiënten te blijven leveren en te voldoen aan de groeiende vraag naar de producten van het bedrijf, vooral tijdens deze moeilijke periode. De Southern Israel Site in Kibboets Nir Oz, een van de meest geavanceerde en grootste faciliteiten in Israël en buiten Noord-Amerika, omvat de grootste genetische bank en voorraad in Israël.

Sinds het begin van de oorlog is de faciliteit Southern Israel Site in Nir Oz door de Israëlische autoriteiten aangewezen als een gesloten militair gebied. Op dit moment kan het bedrijf de omvang van de schade aan de Southern Israel Site en de omvang van het herstel dat nodig zal zijn niet beoordelen. Alle overige faciliteiten van het bedrijf, zowel in Israël als in het buitenland, functioneren normaal en zijn gevraagd om de productie op te voeren. Het bedrijf schat met grote zekerheid dat het recht heeft op compensatie van de Israëlische regering voor de geleden schade.

Tijdens de COVID-19-pandemie werden de faciliteiten van het bedrijf, inclusief de Southern Israel Site in Nir-Oz, door de Israëlische regering erkend als een “essentieel bedrijf”.

Het bedrijf heeft aanzienlijke aanbiedingen ontvangen om zijn voorraden te leveren en zijn genetica te laten groeien van verschillende lokale en internationale strategische partners.

Twee medewerkers Intercure gekidnapt door Hamas

Op dit moment zijn de duur van de oorlog en de directe en indirecte schade zeer onzeker. Hoewel het bedrijf met grote zekerheid schat dat de Israëlische regering het bedrijf zal compenseren voor de schade die is veroorzaakt door de terroristische aanval en de oorlog, kan het bedrijf momenteel de impact op zijn financiële resultaten niet inschatten.

Als het grootste en leidende medische cannabisbedrijf in Israël heeft InterCure besloten de gemeenschappen aan de Israëlische Zuidelijke Grens te ondersteunen en te voorzien van zijn producten, kosteloos, om hun pijn te verlichten en hulp te bieden bij verschillende medische aandoeningen, waaronder pijnverlichting en traumabehandeling. Het bedrijf werkt nauw samen met het Ministerie van Volksgezondheid van Israël om speciale programma’s voor traumabehandeling te bevorderen.

InterCure, samen met de hele natie Israël, erkent het moeilijke verlies van families die dierbaren hebben verloren, wenst een volledig herstel voor de duizenden gewonden en versterkt de banden van de families van wie dierbaren zijn ontvoerd, inclusief twee van de medewerkers van Intercure en de families van wie dierbaren vermist zijn en hoopt dat ze veilig en spoedig naar huis terugkeren.

Steunbetuiging van InterCure’s CEO en verplichting aan herstel

De CEO van InterCure, Alexander Rabinovich, merkte op in het persbericht: “Ondanks de verachtelijke, barbaarse terroristische aanval tegen de inwoners van Israëlische steden en dorpen, staan we sterk. We ondersteunen de families van degenen die zijn vermoord en gewond, onder wie verschillende medewerkers van ons bedrijf uit Kibboets Nir-Oz. We willen het Israëlische leger bedanken voor hun moed en toewijding om de overwinning te behalen. Gezien de mobilisatie van de medewerkers van het bedrijf zodra de oorlog uitbrak, zijn we diep dankbaar en trots op hun toewijding en inzet om hulp te bieden aan de steden en dorpen in Israël die grenzen aan de Gazastrook. We zijn dankbaar voor al onze managers en medewerkers voor hun toewijding en voor onze strategische partners in Israël en wereldwijd die in deze oorlogstijd aan onze zijde staan.”