Burgemeester Tilburg stelt beslissing over Berkel-Enschot coffeeshop uit tot eind november

Het oorspronkelijke besluit zou op 19 oktober worden genomen, maar meer informatie is vereist voordat een definitief oordeel kan worden geveld.

0
Berkel-Enschot coffeeshop dispensary legal
Foto via Twitter / Dispensary Legal
- Advertentie -

De burgemeester van Tilburg heeft in een brief aangekondigd dat de beslissing over de coffeeshop ‘Dispensary Legal‘ bij winkelcentrum Koningsoord is uitgesteld tot eind november berichtte Omroep Tilburg eind vorige week. Het oorspronkelijke besluit zou op 19 oktober worden genomen, maar meer informatie is vereist voordat een definitief oordeel kan worden geveld.

Onzekerheid rond Koningsoord coffeeshop en buurtprotesten

Sinds het nieuws over de mogelijke vestiging van een coffeeshop bij Koningsoord naar buiten kwam, heeft dit geleid tot verhitte discussies en protesten in de buurt.

De bevolking heeft verdeelde meningen over de kwestie, terwijl de burgemeester bepaalde voorwaarden heeft gesteld voor de mogelijke locatie.

Zo werd in september bekend dat de Vereniging van Eigenaren (VvE) en de winkeliersvereniging in Berkel-Enschot dreigen met een boete en rechtszaak tegen de nieuwe coffeeshop Dispensary Legal.

Voorwaarden voor de Koningsoord coffeeshoplocatie

Een mogelijke locatie voor de coffeeshop bij Koningsoord moet voldoen aan specifieke voorwaarden om in aanmerking te komen voor goedkeuring.

Zo mag de coffeeshop niet in de buurt van scholen, jongerencentra of daklozenopvangcentra worden gevestigd. Bovendien moet de locatie buiten woonstraten en de ringbanen liggen, maar niet in de buitengebieden of op een bedrijventerrein.

De onzekerheid blijft voortduren, terwijl de gemeente wacht op de benodigde informatie voor een definitieve beslissing.

Omroep Tilburg maakte eerder al onderstaande reportage over de mogelijke komst van een coffeeshop naar winkelcentrum Koningsoord in Berkel-Enschot. Daarin was echter niet één van de geïnterviewden enthousiast over de komst van een coffeeshop. Er kwam dan ook geen cannabis consument aan het woord.