Winkeliersvereniging Berkel-Enschot dreigt met boete en rechtszaak tegen nieuwe coffeeshop Dispensary Legal

De Vereniging van Eigenaren (VvE) en de winkeliersvereniging in Berkel-Enschot dreigen met een boete en rechtszaak tegen de nieuwe coffeeshop Dispensary Legal.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

De Vereniging van Eigenaren (VvE) en de winkeliersvereniging in Berkel-Enschot dreigen met een boete en rechtszaak tegen de ondernemer van de nieuwe coffeeshop Dispensary Legal in winkelcentrum Koningsoord. De handel in cannabis is in het contract van het pand verboden, en de VvE is vastbesloten om dit te handhaven.

Eerder dit jaar werd bekend dat er in Tilburg twee nieuwe coffeeshops bij moeten komen. De gemeente heeft via een loting een pand in winkelcentrum Koningsoord aangewezen. De keuze voor dit winkelcentrum viel rauw op het dak van omwonenden en winkeliers. Meer dan 3.000 mensen ondertekenden een petitie tegen de komst van een coffeeshop.

De ondernemer van de coffeeshop heeft ondanks de commotie een vergunning aangevraagd. De gemeente Tilburg heeft nog niet beslist over de aanvraag.

Contract verbiedt handel in drugs

In het contract van het pand waarin de coffeeshop moet komen, staat een bepaling waaruit blijkt dat er geen drugs verkocht mogen worden. Voorzitter van de VvE, Jan van Pijnenborg, laat weten dat deze bepaling “sterk” is.

“Als de ondernemer de regel overtreedt, zijn wij genoodzaakt om een boete op te leggen”, zegt Van Pijnenborg. “Als dat tot niets leidt, kunnen we een gerechtelijke procedure opstarten. Daartoe zijn we bereid.”

Bewoners en winkeliers tegen coffeeshop

De VvE en de winkeliersvereniging krijgen steun van de bewoners van Berkel-Enschot. “In recente gesprekken met de burgemeester werd weer duidelijk dat niemand in Berkel-Enschot zit te wachten op een coffeeshop”, zegt Van Pijnenborg.