Universiteit Gent zoekt mensen die cannabis kweken voor online survey

Het is het tweede onderzoek naar cannabis thuisteelt door het Instituut voor Social Drugsonderzoek van de Universiteit Gent.

0

Het Instituut voor Social Drugsonderzoek van de Universiteit Gent maakte gisteren bekend te zijn gestart met een internationaal onderzoek naar het kweken van cannabis thuis. Daarmee wil het een eerlijk en genuanceerd beeld schetsen van de motieven voor en de ervaringen met het kweken van cannabis in België en Nederland.

Tweede onderzoek naar cannabis thuisteelt door Universiteit Gent

En dat doen ze door middel van een online survey, waarmee je op anonieme manier jouw persoonlijke ervaringen en stem kunt laten meetellen in het maatschappelijk debat over cannabis.

op anonieme manier jouw persoonlijke ervaringen en stem kunt laten meetellen in het maatschappelijk debat over cannabis

Het survey kan je vinden op de speciaal daarvoor opgerichte website worldwideweed.nl. Ook is er een Twitter account @zelfkweek1 aangemaakt en kan je ze contacteren via email op [email protected]

Dit instituut doet al 15 jaar onderzoek naar cannabis met als aanjager Tom Decorte. Een van de onderzoekers, Marthe Ongenaert, schreef voor ons eerder een prikkelend stuk over mogelijk schadelijke bedrijfspraktijken in de cannabisindustrie aan de horizon.

We kunnen dus met enige zekerheid zeggen dat het in goede handen is.

Ondertussen in Nederland

Het zou wenselijk zijn als hier in Nederland ook eens op een vergelijkbare manier aandacht zou worden besteed.

In Nederland zette de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod al eerder de campagne veiligthuiskweken.nl op met bijbehorende fotowedstrijd voor hobby kwekers De Gouden Gieter.

Vanuit de overheid horen we helaas niets. Ook was thuisteelt niet opgenomen in de wietwet van Vera Bergkamp (D66), alhoewel medicinale thuisteelt daar wel aan toe werd gevoegd door een amendement van Groenlinks. Maar die wet ligt helaas in de ijskast omdat we op het punt staan om te beginnen met een wietexperiment.