Analisten voorspellen verdubbeling wereldwijde verkoop legale cannabis naar $51 miljard in 2025

De analisten van New Frontier Data voorspellen dat de wereldwijde verkoop van legale cannabis naar $51 miljard in 2025 gaat.

0

De over het algemeen betrouwbare analisten van New Frontier Data voorspellen in een deze week verschenen rapport, The Global Cannabis Report: Growth & Trends Through 2025, dat de verkoop van legale cannabis wereldwijd gaat verdubbelen tegen 2025 naar 51 miljard Amerikaanse dollar per jaar.

Wereldwijde verkoop legale cannabis verdubbelt tegen 2025 naar $51 miljard

New Frontier Data bouwde voor het eerst aangepaste voorspellende modellen voor 23 gereguleerde markten voor medicinale cannabis en 6 markten voor gebruik door volwassenen, verspreid over 24 landen, waarbij unieke regelgevende en consumentengegevens van elk land werden verwerkt om verfijnde 5-jaarsvoorspellingen te produceren voor binnenlandse legale verkoop van cannabis met een hoog percentage aan THC aan patiënten en volwassenen. Het rapport biedt ook een analyse van de totale jaarlijkse wereldwijde vraag naar cannabis die is gebaseerd op gegevens over het gebruik, prijzen en consumentenbestedingen afkomstig van zowel legale als illegale markten in alle 217 landen die in de analyse zijn betrokken.

“(…)in lijn met de opkomst van regio’s als centres of excellence binnen de groeiende wereldwijde cannabiseconomie”

“De bevindingen ondersteund door dit eerste-van-zijn-soort rapport zijn in lijn met de opkomst van regio’s als centres of excellence binnen de groeiende wereldwijde cannabiseconomie”, aldus Giadha A. DeCarcer in het persbericht, oprichter en uitvoerend voorzitter van New Frontier Data.

“Onze gedetailleerde benadering, die rekening houdt met de unieke krachten die in elk land, elke regio en elke markt aan het werk zijn, onderscheidt ons van andere bevindingen die gebaseerd zijn op algemene aannames op hoog niveau en resulteren in slecht geïnformeerde en rudimentaire prognoses.”

Belangrijkste rapportresultaten:

  • De wereldwijde verkoop van cannabis met een hoog THC-gehalte via wettelijk gereguleerde bronnen bedroeg in 2020 $ 23,7 miljard, waarbij alleen de VS $ 20,3 miljard voor hun rekening nam.
  • Voortbouwend op de toenemende legale toegang en de sterke vraag van de consument, wordt verwacht dat de verkoop in de huidige legale markten in 2025 meer dan $ 50 miljard zal bedragen.
  • Wereldwijd zullen de totale consumentenbestedingen aan legale en illegale cannabis met een hoog THC-gehalte naar verwachting groeien van $ 415 miljard in 2020 tot $ 496 miljard in 2025 (een CAGR van 3,6%), aangedreven door uitbreiding van legale markten en toenemende sociale acceptatie van de therapeutische werking van de plant.

Belangrijkste trends die de wereldwijde cannabiseconomie vormgeven:

  • Een groeiend aantal klinische onderzoeken valideert de therapeutische toepassingen van cannabis, wat bijdraagt ​​aan een bredere acceptatie onder zorgverleners.
  • Productinnovatie verbetert het gemak, de discretie, de kwaliteit en de consistentie van legale marktproducten, waardoor een groot aantal nieuwe manieren voor consumenten worden gecreëerd om cannabis in hun levensstijl te integreren.
  • “Canna-nieuwsgierige” consumenten die nog geen cannabis hebben geprobeerd, zullen een aanzienlijke invloed hebben op de groei van de markt naarmate de sociale acceptatie groter wordt.
  • 29% van de vakantiegangers toont interesse in het consumeren van cannabis terwijl ze op vakantie zijn, en naarmate de beschikbaarheid toeneemt, zullen er nieuwe mogelijkheden ontstaan ​​om te profiteren van “cannatoerisme” als een groeiende sub-verticale sector.
  • Nu de smaak en voorkeuren van consumenten samen met productinnovatie evolueren, zal het tempo om een ​​volwassen productlandschap te bereiken in nieuw gelegaliseerde markten toenemen.