Weert neemt twee jaar de tijd om coffeeshopbeleid te herzien

Gemeente Weert neemt twee jaar de tijd om coffeeshopbeleid te herzien en overweegt een tijdelijke coffeeshop.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Coffeeshop De Hobbit aan de Beekstraat in Weert heeft op 1 januari zijn deuren gesloten, waardoor Paradox aan de Parallelweg nu de enige gedoogde plek is voor de verkoop van cannabis in de gemeente. Deze sluiting heeft de gemeente aangezet tot een herziening van het coffeeshopbeleid, dat al sinds 1998 onveranderd is gebleven. De discussie over schaarse vergunningen en de mogelijkheid van tijdelijke vergunningen voor coffeeshops komt daarbij prominent naar voren.

Meer afhalen en daardoor overlast door tabaksverbod

Het tabaksverbod in de coffeeshops (en elders) sinds 2020 heeft geleid tot een verschuiving in het koopgedrag, waar klanten nu eerder de voorkeur geven aan afhalen.

Paradox-eigenaar Hassan Arreffag erkent deze verandering en pleit voor het behoud van een tweede coffeeshop in Weert om de spreiding te waarborgen.

Zorgen en bezwaren van omwonenden rondom Paradox

Door de sluiting van De Hobbit en de toegenomen drukte bij Paradox, uiten omwonenden zorgen over mogelijke overlast en veiligheidskwesties.

Er wordt beweerd dat illegaal parkeren, snel rijden in de straat en op het Q-Parkterrein, achtergelaten vuil en zelfs het buiten roken van cannabis tot ongewenste situaties leiden.

Een brief van twintig omwonenden aan de gemeenteraad benadrukt hun standpunt dat, gezien de veranderde omstandigheden, een coffeeshop niet meer thuishoort in een woonomgeving.

Weert neemt twee jaar de tijd om het drugsbeleid te herzien en overweegt een tijdelijke tweede coffeeshop in te stellen, ter vervanging van De Hobbit. Dat terwijl een inschrijving voor een tijdelijke tweede coffeeshop sinds 15 januari is geopend.