Westlandse Burgemeester Arends wijst coffeeshop idee resoluut af, ondanks D66-aandringen

Het debat over de mogelijke vestiging van een coffeeshop in Westland zal vanavond plaatsvinden tijdens de raadscommissie Bestuur.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

In een memo aan de gemeenteraad van Westland heeft burgemeester Bouke Arends zijn standpunt duidelijk gemaakt: een coffeeshop in Westland is niet aan de orde. Volgens Arends zouden coffeeshops criminaliteit aantrekken en conflicteren met het lokale beleid om middelengebruik onder jongeren te verminderen. De gemeente hanteert strikt nulbeleid met betrekking tot coffeeshops.

D66 Westland zet druk op de Ketel: Bespreking Tijdens Raadscommissie Bestuur

Desondanks dringt de fractie van D66 Westland aan op een bespreking van het plan tijdens de raadscommissie Bestuur.

Fractievoorzitter Benjamin Hofland benadrukt dat het onderwerp eerder binnen de Westlandse gemeenteraad is besproken en dat het initiatief van Stichting De Ambassade Zwijndrecht het onderzoeken waard is.

Hofland erkent de nationale discussie over de achterdeurproblematiek maar benadrukt dat lokale regelgeving de voordeur beter kan regelen.

Stichting De Ambassade Zwijndrecht: Succesvol Jaar, Lokale Goede Doelen Profiteren

Ondanks de afwijzing in Westland, blikt Stichting De Ambassade Zwijndrecht terug op een succesvol jaar. Na 2,5 jaar voorbereiding draait hun bestaande coffeeshop in Zwijndrecht naar volle tevredenheid. De winst die hieruit voortvloeit, wordt teruggesluisd naar de maatschappij ten behoeve van lokale goede doelen. De stichting benadrukt de positieve impact die hun coffeeshop heeft op de lokale gemeenschap, ondanks de huidige tegenstand in Westland.

Het debat over de mogelijke vestiging van een coffeeshop in Westland zal vanavond plaatsvinden (vanaf 19.00) tijdens de raadscommissie Bestuur, waar D66 Westland en de burgemeester elkaar zullen treffen om hun standpunten nader toe te lichten.