WOB-verzoek Project C geeft uniek inkijkje in beoordeling wietproef loting

Het WOB-verzoek van Project C bevat een schat aan informatie over de beoordeling door de overheid van de wietproef loting.

0
wob-verzoek project c wietexperiment

Eerder deze week kwam niet ingelote wietproef initiatief Project C wederom in het nieuws nadat ze eerder deze week hun WOB-verzoek binnen kregen juist de dag nadat ze een hoorzitting hebben gehad. Enkele dagen daarvoor was het WOB-verzoek al openbaar gemaakt en zijn we er al meermaals grondig doorheen gegaan, maar we hadden er nog niet eerder over bericht omdat er minimaal een stuk of vijf nieuwswaardige artikelen in zitten.

Update, 18 mei: bezwaar van Project C is afgewezen

Uitslag Project C hoorzitting op maandag

Project C is een van de initiatieven die openlijk er voor uit kwamen dat ze mee wilden doen voor het wietexperiment.

volgende week maandag 26 april volgt de uitslag

Maar toen het eenmaal zover was, mocht Project C toch niet meeloten. Meerdere rechtszaken kwamen er al aan te pas en 7 januari maakten ze hun bezwaarschrift openbaar. Afgelopen maandag was de digitale hoorzitting en volgende week maandag 26 april volgt de uitslag.

Frappant is dat de inhoud van het WOB-verzoek pas afgelopen dinsdag met de indiener werd gedeeld.

WOB-verzoek geeft uniek inkijkje in beoordeling door overheid van de loting van het Experiment Gesloten Coffeeshopketen

Het WOB-verzoek openbaarde een drietal documenten van samen 228 pagina’s. Mocht u nu geen zin of tijd hebben om deze documenten grondig te lezen, kunnen we u gelukkig gerust stellen. De meest nieuwswaardige items die we uit de stukken hebben gevonden na een grondige inspectie, zullen we naar verwachting nog deze maand gaan brengen op deze website. Tips mogen ook bij ons worden ingediend. En uiteraard houden we de uitslag van de hoorzitting van Project C in de gaten.

Update, 18 mei: bezwaar van Project C is afgewezen

Update 12:26, 23 april: Er is nog een WOB-verzoek geopenbaard van 176 pagina’s, maar lijkt aanvankelijk minder interessante informatie te hebben. Mocht dat wel zo zijn, zullen we daar over berichten.