Xebra op schema voor eerste oogst medicinale proefproject in maart

Xebra is slechts 1 van de 5 bedrijven die door de Nederlandse overheid zijn geselecteerd om deel te nemen aan een proefproject voor het kweken van medicinale cannabis.

0
Xebra Brands
Via PR Newswire
- Advertentie -

Xebra Brands, dat meedoet aan de medicinale cannabis tender waarvoor ze recentelijk formeel zijn begonnen met telen, maakte deze week bekend in een persbericht dat het op schema ligt om eind maart monsters van zijn oogst in te leveren bij de Nederlandse autoriteiten. Er worden twee monsters geleverd, een met een hoog THC-gehalte van ±22% en een met uitgebalanceerde waarden van ±6% THC en ± 8% CBD.

Update, 7 juni: Xebra trekt zich terug uit Nederland, en daarmee de medicinale tender

Xebra oogst nog deze maand voor medicinale cannabis proefproject

Als 1 van de slechts 5 bedrijven die door de Nederlandse overheid zijn geselecteerd om deel te nemen aan een proefproject voor het kweken van medicinale cannabis, streeft Xebra ernaar om 1 van de 2 licenties te verkrijgen, met een contract voor maximaal 6 jaar, met een omzet van maximaal ~ US $ 80 miljoen (€ 70,5 miljoen), voor de co-levering van alle medicinale cannabis voor verkoop via apotheken in Nederland.

“We zijn zeer tevreden met onze vlotte en succesvolle resultaten tot nu toe(…)”

Het selectieproces omvat het indienen van monsters van drie cannabisproefgewassen, beoordeeld op bepaalde criteria, waaronder consistentie en technische parameters. “We zijn zeer tevreden met onze vlotte en succesvolle resultaten tot nu toe, aangezien we elke groeifase nauwlettend in de gaten houden”, aldus Rodrigo Gallardo in het persbericht, President van Xebra. “Onze vernieuwde apparatuur maakte het ons mogelijk om een ​​groot deel van het groeiproces van ontkieming tot bloei te automatiseren, waardoor maximale consistentie werd gegarandeerd.”

De teelt in Nederland vindt plaats in de binnenfaciliteit van Xebra. De specifieke genetische variëteiten van Xebra worden gekenmerkt, zo schrijven ze zelf in het persbericht, ‘door een hoge productie, compacte bloemen van uitstekende kwaliteit en fijn smakende terpeenprofielen, met een groeicyclus van 12-16 weken.’

Xebra’s Director of Operations in Nederland is Harry van Duijne, een ervaren cannabistuinbouwexpert met meer dan twee decennia ervaring in de tuinbouw. Hij had een leidende rol bij Bedrocan van 2014 en 2017, waar hij verantwoordelijk was voor het managen van elk aspect van de activiteiten van een ultramoderne cannabisfaciliteit, van bouw tot teelt en verwerking, kwaliteitsbeheer en GMP-certificering.