Xebra formeel gestart met kweek voor proef medicinale cannabis tender

Deze week maakte Xebra Brands bekend dat het is formeel is begonnen met de medicinale cannabisteelt in Nederland, inclusief THC-variëteiten.

0
Xebra Brands
Via PR Newswire
- Advertentie -

Deze week maakte Xebra Brands bekend in een persbericht dat het formeel is begonnen met de medicinale cannabisteelt in Nederland, inclusief THC-variëteiten.

Update, 7 juni: Xebra trekt zich terug uit Nederland, en daarmee de medicinale tender

Als 1 van de slechts 5 bedrijven die door de Nederlandse overheid zijn geselecteerd om deel te nemen aan de proefteelt van medicinale cannabis, streeft Xebra ernaar om 1 van de 2 licenties te krijgen, met een contract voor maximaal 6 jaar, met een omzet tot € 70,5 miljoen, om alle in Nederland te verkopen cannabis van farmaceutische kwaliteit mee te leveren.

De teelt in Nederland vindt plaats in de binnenfaciliteit van Xebra. De specifieke genetische variëteiten van Xebra worden gekenmerkt, zo schrijven ze zelf in het persbericht, ‘door een hoge productie, compacte bloemen van uitstekende kwaliteit en fijn smakende terpeenprofielen, met een groeicyclus van 12-16 weken.’

Xebra’s Director of Operations in Nederland is Harry van Duijne, een ervaren cannabistuinbouwexpert met meer dan twee decennia ervaring in de tuinbouw. Hij had een leidende rol bij Bedrocan van 2014 en 2017, waar hij verantwoordelijk was voor het managen van elk aspect van de activiteiten van een ultramoderne cannabisfaciliteit, van bouw tot teelt en verwerking, kwaliteitsbeheer en GMP-certificering.

Xebra nu pas echt van start met proef van de medicinale cannabis tender

Xebra maakte in november bekend dat het was begonnen met een experiment (R&D) voordat ze daadwerkelijk formeel zijn begonnen. Eerder maakte het bedrijf ook al bekend dat het als een van de vijf bedrijven nog in de running is voor de medicinale cannabis tender. Later maakte het bedrijf bekend dat de faciliteit klaar voor gebruik was.