Xebra start proef met medicinale cannabisteelt in Nederland

De teelt in Nederland vindt plaats in de binnenfaciliteit van Xebra.

0
Xebra Brands
Via PR Newswire
- Advertentie -

Gisteren maakte Xebra Brands (XBRA:CSE) (9YC:FSE) bekend in een persbericht dat het is begonnen met de proefteelt van medicinale cannabis in Nederland.

Als 1 van de slechts 5 bedrijven die door de Nederlandse overheid zijn geselecteerd om deel te nemen aan de proefteelt van medicinale cannabis, streeft Xebra naar het verkrijgen van 1 van de 2 licenties, met een contract voor maximaal 6 jaar, met een omzet tot € 70,5 miljoen, om alle in Nederland te verkopen cannabis van farmaceutische kwaliteit te gaan leveren.

Update, 7 juni: Xebra trekt zich terug uit Nederland, en daarmee de medicinale tender

Xebra Brands gestart met kweken van medicinale cannabis in Nederland

De teelt in Nederland vindt plaats in de binnenfaciliteit van Xebra. De specifieke genetische variëteiten van Xebra worden gekenmerkt door een ‘hoge productie, compacte bloemen van uitstekende kwaliteit en fijn smakende terpeenprofielen, met een groeicyclus van 12-16 weken,’ aldus Xebra in het persbericht.

Eerder maakten ze al bekend dat de faciliteit van 185 vierkante meter speciaal is gebouwd voor het kweken van medicinale cannabis en biedt ‘uitzonderlijke en efficiënte schaalbaarheid’, tot 9300 vierkante meter.

“We zijn verheugd dat we onze faciliteit eerder dan gepland in gebruik hebben genomen(…)”

Rodrigo Gallardo, president van Xebra, zei in het persbericht: “We zijn verheugd dat we onze faciliteit eerder dan gepland in gebruik hebben genomen, waardoor we een pre-proefteeltcyclus kunnen uitvoeren voordat de formele proef in december begint.”

Ook beursgang recentelijk gemaakt

Vorige week maakte het bedrijf in een persbericht bekend dat de aandelen van het bedrijf voortaan te vinden zijn op de Frankfurt Stock Exchange. Ook azen ze op een beursgang in de Verenigde Staten.

Xebra kwam eerder op de radar nadat ze in een interview zeiden dat ze als een van de vijf bedrijven nog in de race zijn voor de medicinale cannabis tender voor twee kweekvergunningen.