22nd Century Group’s GVB Biopharma opent nieuwe centrale distributiefaciliteit in Nederland

Met de nieuwe centrale distributiefaciliteit wil het bedrijf zijn activiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika ondersteunen.

0
22nd Century Group XXII
- Advertentie -

Opvallend bericht vorige week van het beursgenoteerde 22nd Century Group (NASDAQ:XXII) dat in een persbericht bekend maakte dat zijn dochteronderneming GVB Biopharma een nieuwe centrale distributiefaciliteit in Nederland heeft geopend.

22nd Century Group is een agrarisch biotechnologiebedrijf dat zich toelegt op het verbeteren van de menselijke gezondheid met behulp van geavanceerde planttechnologie met minder nicotine, tabak, hennep/cannabis en hop.

GVB Biopharma is op zijn beurt gespecialiseerd in de verwerking van hennep en de productie van op cannabinoïden gebaseerde consumentenproducten.

Met de nieuwe centrale distributiefaciliteit wil het bedrijf zijn activiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) ondersteunen. De nieuwe distributiefaciliteit zal de toegang van bestaande en nieuwe klanten tot de hennep-/cannabisproducten van GVB vergroten, de transactiestroom versnellen en de grensoverschrijdende belasting- en douaneafhandeling optimaliseren.

“Met onze nieuwe distributiefaciliteit in Nederland kunnen we onze producten nu in de helft van de tijd aan onze partners leveren(…)”

Recente verhogingen van de productiecapaciteit van GVB in de VS vormen een aanvulling op de komst van de Nederlandse distributiefaciliteit van het bedrijf. Extra capaciteit is deels gereserveerd om te voldoen aan de toenemende vraag in Europese markten waar de marges hoger zijn dan in de VS.

“We zijn verheugd om onze bedrijfsactiviteiten in Europa uit te breiden, waardoor onze klanten en partners op een efficiëntere manier toegang krijgen tot kwaliteitsproducten,” aldus James A. Mish in het persbericht, CEO van 22nd Century Group. “Met onze nieuwe distributiefaciliteit in Nederland kunnen we onze producten nu in de helft van de tijd aan onze partners leveren en kunnen we ons groeiende klantenbestand beter van dienst zijn met kwaliteitsdestillaten en -isolaten. In Europa breidt de hennep-/cannabisindustrie zich snel uit en zal naar verwachting in 2025 € 3,2 miljard bedragen. Onze nieuwe faciliteit stelt ons in staat om meer van dat marktaandeel te veroveren, onze activiteiten op te schalen en ons klantenbestand in deze regio uit te breiden.”

Cannabis Industrie Awards 2023