7 Amerikaanse Cannabis Aandelen Bezig Aan Opmars

Een mix van directe operatoren, allemaal genoteerd aan de Canadian Securities Exchange met secundaire noteringen op de OTC-markten, en hulpaanbieders, die elk op een grote beurs handelen.

0
Canopy Growth CEO legale cannabis verkoop maine nebraska Amerikaanse verkiezingen cannabis legalisatie amerikaanse congres more act georgia
- Advertentie -

De 7 Amerikaanse cannabis aandelen die aan een opmars bezig zijn, omvatten een mix van directe operatoren, allemaal genoteerd aan de Canadian Securities Exchange met secundaire noteringen op de OTC-markten, en hulpaanbieders, die elk op een grote beurs handelen. De rendementen varieerden van 5% tot 64%, met een gemiddeld year-to-date rendement van meer dan 21%. We bespreken ze in alfabetische volgorde.

Akerna (NASDAQ:KERN)

Het softwarebedrijf, dat opereert als MJ Freeway, fuseerde met het speciale acquisitiebedrijf MTech Acquisition en nam vervolgens een nieuwe bedrijfsnaam Akerna (NASDAQ:KERN) aan voor de holding. In het meest recente kwartaal rapporteerde het bedrijf een omzet van $ 3,1 miljoen, waaronder voornamelijk inkomsten uit software, maar ook uit adviserende inkomsten en, in veel mindere mate, de verkoop van apparatuur en materialen die door zijn klanten werden gebruikt.

Green Thumb Industries

Green Thumb Industries, dat dit jaar met meer dan 5% is gestegen, werd de eerste Amerikaanse cannabis exploitant die in een kwartaal meer dan $ 100 miljoen genereerde en rapporteerde in het eerste kwartaal een omzet van $ 102,6 miljoen, een stijging van 268% ten opzichte van het voorgaande jaar.

de eerste Amerikaanse cannabis exploitant die in een kwartaal meer dan $ 100 miljoen genereerde

Het bedrijf behaalde ook een aangepast bedrijfsresultaat van meer dan $ 7 miljoen. De grootste groeifactoren waren de activiteiten in Illinois en Pennsylvania.

Greenlane Holdings (NASDAQ:GNLN)

Greenlane rapporteerde recentelijk het eerste kwartaal. Het bedrijf heeft fysieke winkels, maar ziet een snelle groei in zijn e-commerce-activiteiten. In Nederland is Greenlane Holdings (NASDAQ:GNLN) actief dankzij de acquisitie van Conscious Wholesale, waar ook Azarius en VapoShop onder vallen.

In Nederland is Greenlane actief dankzij de acquisitie van Conscious Wholesale, waar ook Azarius en VapoShop onder vallen

Greenlane heeft ook succes geboekt met zijn eigen merkproducten. Het bedrijf opende eind mei een winkel in Barcelona. De omzet over het eerste kwartaal van bijna $ 34 miljoen was lager dan een jaar geleden, maar exclusief JUUL-omzet steeg de omzet naarmate de brutomarge verbeterde.

GrowGeneration

Het bedrijf is doorgegaan met uitvoeren, maar handelt nu op de NASDAQ.. In het eerste kwartaal rapporteerde het bedrijf een omzet van $ 33 miljoen, een stijging van 152% ten opzichte van het voorgaande jaar, en leidde het voor een jaaromzet van meer dan $ 135 miljoen met een aangepaste EBITDA van meer dan $ 12 miljoen.

Innovative Industrial Properties (NYSE:IIPR)

De REIT, die nu een marktkapitalisatie van meer dan $ 2 miljard (gebaseerd op volledig verwaterde in-the-money aandelen), heeft op agressieve wijze kapitaal opgehaald en ingezet bij toonaangevende Amerikaanse cannabis exploitanten. De huurinkomsten van Innovative Industrial Properties (NYSE:IIPR) bedroegen in het eerste kwartaal meer dan 21 miljoen dollar, een stijging van 210% ten opzichte van het voorgaande jaar.

TerrAscend

Oorspronkelijk uitsluitend gericht op de Canadese markt als een Licensed Producer, TerrAscend is met meer dan 8% gestegen in 2020, stilletjes uitgegroeid tot een toonaangevende operator in de VS na het sluiten van verschillende overnames, waaronder één actief in de CBD industrie en twee in de VS.

In het eerste kwartaal rapporteerde het een omzet van bijna $ 35 miljoen (Canadese dollars)

In het eerste kwartaal rapporteerde het een omzet van bijna $ 35 miljoen (Canadese dollars) met een positieve aangepaste EBITDA, waarvan het overgrote deel in de VS werd gegenereerd. Het bedrijf heeftcannabis activiteiten in Californië en Pennsylvania, die momenteel inkomsten bijdragen, en het zet activiteiten op in Utah en New Jersey, beide staten met beperkte licentie. TerrAscend heeft uitgebreide banden met Canopy Growth, dat het onlangs voor negen jaar $ 80,5 miljoen canadese dollars leende tegen 6,10%.

Trulieve

Trulieve blijft goed presteren, met bijna al zijn omzet van $ 96 miljoen in Q1 gegenereerd in Florida, waar het de markt domineert. Het meest indrukwekkende is dat het bedrijf nog winstgevender is geworden, met aangepaste bedrijfswinsten voor het eerste kwartaal van meer dan $ 35 miljoen. Trulieve is tot dusver in beperkte mate uitgebreid met acquisities van enkele cannabis winkels in Connecticut en Californië, maar het heeft een veelbelovend project in Massachusetts, waar het verticaal geïntegreerde activiteiten ontwikkelt.