Amerikaanse tijdschrift High Times en al zijn activia te koop voor de hoogste bieders

Met de deadline van 17 mei in zicht, hebben potentiële kopers slechts een paar dagen om biedingen te plaatsen op de activa van High Times.

0
High Times Magazine
- Advertentie -

High Times, het meest bekende cannabis tijdschrift ter wereld, staat op het punt om zijn activa te veilen aan de hoogste bieders schrijft Green Market Report.

Race tegen de klok voor kopers

Met de deadline van 17 mei in zicht, hebben potentiële kopers slechts een paar dagen om biedingen te plaatsen op de activa van High Times.

Kevin Singer, belast met de verkoop van de activa, heeft reeds contact opgenomen met Green Life Business Group voor de transactie schrijft Green Market Report.

Drew Matthews, CEO van Green Life vertelde dinsdag aan MJBizDaily dat de verkoop van de activa meer dan 11 miljoen dollar zou kunnen opbrengen, hoewel de periode voor het aantrekken van inhoudelijke aanbiedingen ten einde loopt nu de deadline van 17 mei nadert. “Het is een van de grootste deals ooit via een curatele”, aldus Matthews.

Op zijn hoogtepunt bracht High Times jaarlijks ruim 21 miljoen dollar op, voegde hij eraan toe.

Ondanks interesse in sommige activa, blijft de vraagprijs onzeker door financiële uitdagingen, zoals onbetaalde huur en lopende verliezen in sommige winkels.

Als de activa geen inhoudelijke biedingen genereren, worden ze op een veiling geplaatst en verkocht aan de hoogste bieders.

Hoe het begon: De opkomst en ondergang van High Times

In 2017, na een deal ter waarde geschat op $70 miljoen, werd High Times verkocht aan Oreva Capital.

De plannen om het bedrijf naar de beurs te brengen mislukten echter, wat leidde tot een reeks van mislukte overnamepogingen en uiteindelijk tot financiële moeilijkheden.