Aurora exporteerde zending van 7 miljoen euro aan cannabis naar Israël

Het is vermoedelijk de grootste verzending van medicinale cannabis naar Israël tot nu toe.

0
Aurora The Growery
- Advertentie -

Aurora Cannabis Inc. (NASDAQ:ACB), kondigde eerder deze week in een persbericht de levering aan van een zending van medicinale cannabis ter waarde van ongeveer 7 miljoen euro – de grootste zending ooit van het bedrijf naar Israël, en wat wordt beschouwd als de grootste export van medicinale cannabis naar de Israëlische markt. De verzending wordt in december afgeleverd en wordt erkend als omzet in de FY22 Q2-periode van Aurora.

Aurora exporteert voor bijna 7 miljoen euro aan medicinale cannabis naar Israël: een record voor het land

De verkoop bouwt voort op de groeiende aanwezigheid van het bedrijf in Israël, een belangrijke markt terwijl Aurora haar internationale medische activiteiten blijft versterken. Aurora heeft zich strategisch gericht op internationale expansie om haar gediversifieerde bedrijfsportfolio te versterken schrijft het bedrijf in het persbericht. Het bedrijf investeerde recentelijk ook in wietexperiment teler The Growery.

“Het is een opwindende tijd voor de wereldwijde cannabisindustrie, aangezien we een groeiende acceptatie en doordachte regulering zien van zowel medicinaal als volwassen cannabis in heel Europa en in belangrijke markten zoals Israël”, zegt Miguel Martin in het persbericht, Chief Executive Officer van Aurora. “Met sterke lokale relaties en de steun van onze patiënten en consumenten, kijken we ernaar uit om onze internationale activiteiten verder uit te breiden als aanvulling op onze totale cannabisportfolio.”

Nieuwe directeur en wijzigingen aan het bestuur

Ook kondigde Aurora deze week aan in een persbericht de benoeming aan van Chitwant Kohli in de Raad van Bestuur van het bedrijf. Dit is een nieuw toegevoegde functie die de Raad uitbreidt tot negen leden, van wie zeven onafhankelijk.

Bovendien zal Theresa Firestone, die in juli 2021 tot onafhankelijk bestuurder werd benoemd, de rol van commissievoorzitter van het Human Resources and Compensation Committee (HRCC) op zich nemen.