Aurora (NYSE:ACB) gaat medicinale cannabis export deal aan met Israëlische Cantek

Aurora is van plan om Cantek jaarlijks te voorzien van minimaal 4.000 kg gedroogde bloemen in bulk.

0
Aphria Canndoc Israël CBD
- Advertentie -

Aurora Cannabis Inc. (NYSE:ACB) kondigde vorige week aan in een persbericht dat het tot een overeenkomst is gekomen met Cantek Holdings voor de export van medicinale cannabis naar Israël.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Aurora aan Cantek gedroogde bulkbloemen leveren over een periode van twee jaar, met de optie tot verlenging. Het bedrijf is van plan om Cantek jaarlijks te voorzien van minimaal 4.000 kg gedroogde bloemen in bulk, die zullen worden verwerkt tot eindproduct, en onder de merknamen Aurora en Cantek zullen worden gecommercialiseerd voor de Israëlische markt met het potentieel voor extra internationale marktverkoop. Nadat alle benodigde export- en importvergunningen waren verkregen, vond de eerste verzending van cannabis onder de overeenkomst plaats in de week van 16 november 2020.

Reactie CEO Aurora en CEO Cantek

“We zijn enthousiast over onze strategische relatie met Cantek, een leider op de Israëlische markt. Deze overeenkomst biedt Aurora een geweldige kans om ons merk voor medicinale cannabis en toonaangevende wetenschap uit te breiden in een van onze belangrijkste internationale markten”, aldus Miguel Martin, Chief Executive Officer van Aurora, in het persbericht. “De aankondiging van vandaag toont meer aan dan alleen een leveringsovereenkomst. Het gaat erom dat de kracht en kwaliteit van het medische merk Aurora opnieuw wordt gevalideerd door de wereldwijde markten voor medicinale cannabis, inclusief landen als Israël waar we tot op heden geen distributie hadden. Overeenkomst om een ​​belangrijke stap te zijn voor Aurora, en we kijken ernaar uit om onze hoogwaardige medicinale cannabisproducten naar patiënten in Israël te brengen.”

Het bedrijf is van plan om Cantek jaarlijks te voorzien van minimaal 4.000 kg gedroogde bloemen in bulk

“We zijn er trots op samen te werken met Aurora, een wereldleider die dezelfde kwaliteitswaarden en verplichtingen met ons deelt om aan de behoeften van patiënten te voldoen en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Dit is een blijk van vertrouwen in het leiderschap van Cantek en de Israëlische markt”, zei Netsah Israel, Chief Executive Officer van Cantek. ”

Cantek is een van de toonaangevende bedrijven voor medische cannabis in Israël, met voet aan de grond in de hele waardeketen van de medische cannabisindustrie in Israël. Cantek heeft strategische partnerschappen met prominente drogisterijketens, distributiebedrijven, klinieken en is nauw betrokken bij de groeiende gemeenschap van medicinale cannabispatiënten in Israël.

Aurora is nu strategisch gepositioneerd in twee van de grootste legale markten voor medicinale cannabis buiten Canada: Duitsland en nu Israël, een van de grootste importeurs van medicinale cannabis ter wereld. Het bedrijf is van plan zijn marktleiderschap te blijven benutten terwijl het zijn markten voor medicinale cannabis internationaal verder ontwikkelt in belangrijke markten.