Aurora verkoopt Canadese productfaciliteit in Alberta voor ongeveer $ 11,4 miljoen

Aurora Cannabis verkoopt de enorme Aurora Sun kassen aan Bevo Farms voor een onbekend bedrag, maar met mogelijke betalingen tot 15 miljoen Canadese dollars op basis van toekomstige mijlpalen.

0
Aurora The Growery
- Advertentie -

Eerder deze week maakte Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB) bekend in een persbericht dat het de enorme Aurora Sun faciliteit in Medicine Hat, Alberta, verkocht heeft aan Bevo Farms, een dochteronderneming van de bloemen- en groenteproducent Bevo Agtech. Hoewel het exacte bedrag van de transactie niet is onthuld, heeft Aurora aangekondigd dat Bevo Farms mogelijk tot 15 miljoen Canadese dollars (11,4 miljoen dollar) zal betalen “in de loop van de tijd”, gebaseerd op het behalen van bepaalde financiële mijlpalen bij de faciliteit.

Aurora’s strategie om de cash flow te verbeteren

Als onderdeel van hun strategie om de cash flow te verbeteren, heeft Aurora Cannabis verklaard dat de deal met Bevo Farms het bedrijf naar verwachting 2 miljoen Canadese dollars per jaar zal besparen aan onderhoudskosten voor de inactieve Sun-kas.

Het verkopen van de faciliteit aan Bevo Farms zal Aurora helpen de financiële lasten te verlichten, terwijl Bevo Farms profiteert van de uitbreiding van hun bedrijf. CEO Miguel Martin benadrukte in het persbericht: “Ik ben blij dat deze transactie de tweeledige doelstelling zal bereiken, namelijk het verbeteren van de cashflow van Aurora, en tegelijkertijd profiteren van Bevo terwijl ze doorgaan met de uitbreiding van hun bedrijf”, aldus Miguel Martin, CEO van Aurora. “Bevo heeft met succes de Aurora Sky-faciliteit in Edmonton een nieuwe bestemming gegeven en we zijn verheugd om hun voortdurende groei verder te ondersteunen. Bevo’s overname van de Aurora Sun-faciliteit toont opnieuw de nauwe synergieën aan tussen onze bedrijven en de waarde die ons partnerschap creëert voor aandeelhouders.”

Eerdere sluitingen en stopzettingen van faciliteiten door Aurora

De verkoop van de Aurora Sun faciliteit markeert een reeks sluitingen en stopzettingen van faciliteiten door Aurora Cannabis in de afgelopen jaren.

Eerder in 2022 verwierf Bevo Farms een controlerend belang in Bevo Agtech voor 45 miljoen Canadese dollars, als onderdeel van een deal waarbij Bevo Agtech de Aurora Sky faciliteit in Edmonton, Alberta kocht. De Aurora Sun faciliteit was oorspronkelijk te koop gezet door Aurora in 2021 voor bijna 47 miljoen Canadese dollars, een aanzienlijk lagere prijs dan de investering die Aurora in de bouw van de kas had gedaan. Hoewel er een eerdere deal was gepland voor de verkoop van de faciliteit, ging deze niet door vanwege het falen van de koper om aan de sluitingsvoorwaarden te voldoen, aldus de woordvoerder van Aurora.

Aurora heeft eerder al de afgelopen jaren de bouw van veel teeltfaciliteiten gesloten of stopgezet, waaronder:

In Nederland heeft Aurora in wietexperiment teler The Growery geïnvesteerd en neemt het deel aan de medicinale cannabis tender.