Beierse moties falen in Bundesrat, Duitsland stapje dichter bij legalisering

Moties uit Beieren tegen het wetsvoorstel om thuisteelt en cannabis clubs te legaliseren in Duitsland haalden vorige week geen meerderheid in de Bundesrat.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

Tegenstanders van de legalisering van cannabis in Duitsland hebben afgelopen vrijdag gefaald met hun uitgebreide moties tegen de voorgestelde cannabiswet (CanG) van de federale overheid.

Moties uit Beieren halen geen meerderheid in de Bundesrat

De plenaire motie van Beieren, waarin werd aanbevolen dat de federale regering de legalisatie volledig zou opschorten, vond geen meerderheid in de Bundesrat. De gezondheidsminister Klaus Holetschek (CSU) in Beiren had vorige week nog aangegeven dat Beieren ‘er alles aan gaat doen’ om de legalisering van cannabis tegen te houden.

Daarmee werd duidelijk dat de Bundesrat de voorgestelde wet niet volledig kan tegenhouden, maar slechts tot op zekere hoogte kunnen vertragen via een mogelijk bezwaar in de latere procedure.

Kirsten Kappert-Gonther, lid van de Bondsdag namens De Groenen, liet op Twitter weten:

De weg is vrij voor de cannabis consultaties in het parlement: de poging om het wetsvoorstel goedkeuring te laten vereisen door de staten in de Bundesrat heeft geen meerderheid gekregen!

Hiermee zijn ze in Duitsland dus wederom een stapje dichter gekomen bij de legalisering van thuisteelt en cannabis clubs.

Mogelijk is het al zo ver 1 januari 2024.