Eerste cannabiscelreservoir produceert gedurende 2 jaar continu bloeiende cannabinoïdecellen

Bioharvest Sciences Inc. demonstreert de efficiëntie en betrouwbaarheid van zijn BioFarming-technologie door de productiecyclustijd voor cannabis te verkorten van 14-23 weken tot 3-4 weken.

0
BioFarming-technologie productiecyclustijd cannabis verkorten
Via BioHarvest Sciences Inc.

BioHarvest Sciences Inc. kondigde deze week in een persbericht aan dat het een belangrijke mijlpaal heeft bereikt in zijn productie van cannabinoïden, met zijn eerste celreservoir dat cannabistrichomen produceert (de natuurlijke microfabrieken die cannabinoïden produceren) voor de afgelopen twee jaar. Deze prestatie demonstreert de efficiëntie en betrouwbaarheid van de BioFarming-technologie van het bedrijf om de “bloeiende” fase van de cannabisgroeicyclus op schaal te produceren, die aanzienlijk korter, productiever en kostenefficiënter is en milieuvriendelijker dan conventionele cannabisteelt.

BioFarming-technologie stelt BioHarvest in staat om 13-17 cycli per jaar te oogsten

De baanbrekende technologie van BioHarvest maakt gebruik van de originele cannabisplant en zijn respectievelijke cellen als uitgangsmateriaal slechts één keer, waardoor het bedrijf 13-17 cycli per jaar kan oogsten tegenover een gemiddelde van 4 cycli per jaar voor conventionele cannabisteelt. De bioreactoren van het bedrijf kunnen betrouwbaar en continu cannabiscellen produceren zonder dat de moederplant, zaden of enig ander uitgangsmateriaal opnieuw nodig is. Deze efficiëntie is het gevolg van het omzeilen van de “zaai-” en “vegetatieve” fase, waarbij een cannabisplant meestal tussen de 6 en 13 weken wordt genomen.

efficiëntie is het gevolg van het omzeilen van de “zaai-” en “vegetatieve” fase

Bovendien kunnen de cannabiscellen van BioHarvest continu in de bloeifase blijven, in tegenstelling tot een typische cannabisbloem die na 9 of 10 weken bloei zal eindigen en onmiddellijk zal worden gevolgd door het einde van de levenscyclus van de plant. In dat geval moet er nieuw uitgangsmateriaal worden aangekocht en vermeerderd en moeten er opnieuw nieuwe zaailingen door de vegetatieve fase worden gekweekt. De BioFarming-technologie van BioHarvest vereist geen conventionele vermeerdering en vegetatieve stadia en biedt een ongekend niveau van efficiëntie en consistentie aan de cannabisindustrie.

Technologie op schema om commercialisering te bereiken in het eerste half jaar van 2022

“Het herhaalde gebruik van hetzelfde cannabiscelreservoir gedurende twee jaar is een ongekende wetenschappelijke prestatie in het cannabisplantenrijk”, zegt Dr. Yochi Hagay in het persbericht, CTO van BioHarvest. “Ons vermogen om onze cannabiscellen de afgelopen twee jaar in deze ‘bloeiende’ fase te houden in vergelijking met conventionele perioden van negen weken, toont de unieke efficiëntie van onze technologie aan en zet ons op het goede spoor om commerciële productie te bereiken met behulp van op cannabis gebaseerde verbindingen.”

“(…)ongekende wetenschappelijke prestatie in het cannabisplantenrijk(…)”

Ilan Sobel, de CEO, zei in het persbericht: “Het bedrijf ligt op schema om zijn op cannabis gebaseerde producten in H1/2022 te commercialiseren. De hierboven besproken capaciteiten en prestaties brengen ons dichter bij een moment waarop we de kracht van de BioFarming-technologie van het bedrijf kunnen brengen Ik ben blij met onze vooruitgang en zal de belanghebbenden van BHSC regelmatig op de hoogte blijven houden.”

Eitan Popper, medeoprichter en voormalig president van MedReleaf, en voorzitter van de raad van advies van BioHarvest, verklaarde in het persbericht: “Het feit dat BioHarvest nu al twee jaar hetzelfde celreservoir kan gebruiken, is een bewijs van de robuustheid van de technologie en de kwaliteit van zijn Standard Operating Procedures. Het terugbrengen van de groeicyclus en de totale productietijd van niet minder dan de conventionele 16 weken naar 3-4 weken, heeft enorme economische en ecologische implicaties.”