Cannabis Freedom Alliance lobbygroep in VS presenteert cannabis legalisatie white paper

Het white paper biedt analyses en doet aanbevelingen voor een vrije, eerlijke, en open cannabisindustrie voor alle Amerikanen.

0
Canopy Growth CEO legale cannabis verkoop maine nebraska Amerikaanse verkiezingen cannabis legalisatie amerikaanse congres more act georgia
- Advertentie -

Altijd interessant om te leren van anderen. Dat is tenminste wat we dachten toen we het persbericht tegenkwamen met de aankondiging van de Cannabis Freedom Alliance lobbygroep uit de VS dat ze een white paper hebben gepubliceerd. Een white paper over federale regulering (landelijke) van cannabis in een gelegaliseerde omgeving.

Cannabis Freedom Alliance white paper over federale regulering van cannabis in de Verenigde Staten

Vorige week vrijdag heeft de Cannabis Freedom Alliance (CFA), een coalitie van prominente nationale belangenbehartigings- en bedrijfsorganisaties die een einde willen maken aan het verbod en de criminalisering van cannabis in de Verenigde Staten, een White Paper uitgebracht met een overzicht en algemene aanbevelingen om de inspanning te sturen in de richting van federale legalisering van cannabis.

Het lidmaatschap van de CFA-stuurgroep omvat prominente nationale belangenorganisaties Americans for Prosperity (AFP), Mission Green/The Weldon Project, de Reason Foundation en de Global Alliance for Cannabis Commerce (GACC) en Law Enforcement Action Partnership (LEAP).

vrije, open, en eerlijke cannabisindustrie voor alle Amerikanen

Het white paper, dat kan worden gedownload op cannabisfreedomalliance.org, biedt analyses en doet aanbevelingen over een verscheidenheid aan onderwerpen – van hervorming van het strafrecht tot de mechanismen van federaal gereguleerde handel tussen staten – die bijdragen aan een vrije, eerlijke, en open cannabisindustrie voor alle Amerikanen. Concreet is het de bedoeling om de volgende doelen te bereiken:

  • Een regelgevend kader tot stand brengen dat de openbare veiligheid bevordert en tegelijkertijd innovatie, industrie en onderzoek laat gedijen.
  • Ervoor zorgen dat personen die voorheen op de illegale markt betrokken waren, effectief een tweede kans krijgen en bijdragen aan de legale markt.
  • Het creëren van lage toetredingsdrempels en niet-beperkende beroeps- en bedrijfslicenties, zodat grote bedrijven en nieuwe ondernemers kunnen concurreren op een gelijk speelveld.
  • Het opleggen van een totale belastingdruk – federaal, staats- en lokaal gecombineerd – die de voortzetting van grijze of zwarte markten niet stimuleert en zorgt voor een wereldwijde concurrentiepositie voor een levendige, nieuwe Amerikaanse industrie.