British American Tobacco investeert in Duitse Sanity Group

Met het leiden van Sanity Group's investeringsronde door British American Tobacco meldt 'Big Tobacco' zich nadrukkelijk voor de aanstaande legale Duitse cannabismarkt.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

Het Duitse cannabisbedrijf Sanity Group heeft vandaag in een persbericht een Series B-financieringsronde van $ 37,6 miljoen aangekondigd – Europa’s grootste investeringsronde voor cannabis tot nu toe. De ronde werd geleid door British American Tobacco. De nieuwe investering zou de groei van Sanity Group stimuleren, Europese expansie mogelijk maken en onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten versterken.

Grootste investeringsronde voor cannabis in Europa tot nu toe, geleid door British American Tobacco

“Deze financiering is een belangrijke mijlpaal voor ons en een sterk signaal voor de toekomst van cannabis in Duitsland en Europa. Ik ben dankbaar voor het geloof van zowel nieuwe als bestaande investeerders. Ons doel is om het volledige potentieel van de cannabisplant te benutten en om de verschillende cannabinoïden te verkennen en te benutten – met het nieuwe kapitaal kunnen we onze medische en consumentenafdelingen versnellen en ons tegelijkertijd voorbereiden op de legalisering van cannabis in Duitsland”, zei Finn Age Hänsel in het persbericht, oprichter en Chief Executive Officer van Sanity Group.

“(…)de grootste financieringsronde die tot nu toe door een Europees cannabisbedrijf is behaald(…)”

“Deze financieringsronde is niet alleen de grootste financieringsronde die tot nu toe door een Europees cannabisbedrijf is behaald, maar ook een van de weinige opwaarderingsrondes in deze huidige economische fase van de Duitse startup-scene. Tegen de achtergrond van een uitdagende wereldeconomie zijn we trots dat we een financieringsronde van deze omvang hebben bereikt, waardoor het nastreven en de voortgang van onze missie om een ​​belangrijk cannabismerk in Duitsland en Europa te worden, wordt vergemakkelijkt”, voegde Max Narr, Chief Investment Officer van Sanity Group, toe aan het persbericht.

Tot de bestaande investeerders van Sanity Group behoren muziekproducent Will.I.Am (Black Eyed Peas), Hollywood-actrice Alyssa Milano, manager Scooter Braun, Swiss VC Redalpine, Casa Verde Capital, HV Capital, Calyx, TQ Ventures, Atlantic Food Labs, Cherry Ventures, Bitburger Ventures, SevenVentures, GMPVC, Navy Capital en SOJE Capital.

‘Big Tobacco’ betreedt met investering de Duitse cannabismarkt

Bijna de helft van het bedrag gaat naar het versterken van de medische activiteiten van Sanity, terwijl het bedrijf de rest zal besteden aan de voorbereiding op de aanstaande legalisering van cannabis in Duitsland.

Het is overigens niet de eerste keer dat British American Tobacco in de cannabisindustrie investeert. Vorig jaar maart werd bekend gemaakt dat het bedrijf 147 miljoen euro had geïnvesteerd in cannabis kweker Organigram.

Met het toetreden van ‘Big Tobacco’ aan de cannabisindustrie is dan ook de vraag of er schadelijke bedrijfspraktijken aan de horizon liggen.