Canadees bedrijf oogst meer dan 22.500 kg aan buitenwiet

Op grote schaal buitenwiet kweken: het kan dus wel laat Christina Lake Cannabis zien in Canada. Zou het ook hier ooit kunnen?

0
canada buitenwiet Christina Lake Cannabis
- Advertentie -

Christina Lake Cannabis Corp. kondigde vorige week aan in een persbericht dat het 8 oktober 2020 zijn eerstejaars verwachte cannabisproductie van 22.500 kg buitenwiet heeft gehaald. Tijdens het eerste groeiseizoen kweekte Christina Lake Cannabis acht unieke cannabissoorten die zorgvuldig zijn geselecteerd door de kwekers van het bedrijf op basis van eigenschappen die elke soort geschikt maken voor buitenkweek.

Op grote schaal buitenwiet kweken: het kan dus wel

Begin september waren verschillende planten van Christina Lake Cannabis meer dan 2,4 meter hoog

Begin september waren verschillende planten van Christina Lake Cannabis meer dan 2,4 meter hoog. Het management van het bedrijf is van mening dat door een combinatie van gunstige klimaatomstandigheden, een zorgvuldig gekozen variëteit aan cannabissoorten en de aanhoudende hoge prestaties van zijn teamleden, de oogst voor het eerste jaar de voorspelling van 22.500 kg zal overtreffen. Christina Lake Cannabis is van plan deze prestatie in toekomstige groeiseizoenen te overtreffen door het maximaliseren van het perceel van 99 hectare grenzend aan het belangrijkste Christina Lake Cannabis terrein.

Soorten die door Christina Lake Cannabis worden gekweekt, zijn onder meer Apricot Kush, Teacup, Pink Lady, Purple Kush B en Blueberry, een favoriet van de kwekers van het bedrijf. Bovendien heeft Christina Lake Cannabis twee eigen soorten gekweekt met een geschat THC niveau van 25%.

Reactie Nicco Dehaan, CEO Christina Lake Cannabis

“Onze eerste groei- en oogstseizoenen hebben de verwachtingen in veel opzichten overtroffen(…)”

Nicco Dehaan, Chief Operating Officer en medeoprichter van Christina Lake Cannabis zei in het persbericht: “Onze eerste groei- en oogstseizoenen hebben de verwachtingen in veel opzichten overtroffen. We hebben een fenomenaal team opgebouwd en een indrukwekkende, volledig uitgeruste buitenteeltterrein neergezet, wat ons op een traject heeft gezet om vanaf het begin heel goed te presteren. We hebben ook geprofiteerd van gunstige weersomstandigheden gedurende het hele groeiseizoen.”

Om een ​​hoge kwaliteitsstandaard te behouden, snijdt het veldpersoneel van Christina Lake Cannabis met de hand toppen van planten en verpakt ze in voedselveilige zakken die naar de verwerkingsfaciliteit worden overgebracht. Het product wordt vervolgens door een roestvrijstalen molen gestuurd, die het materiaal verfijnt. Na te zijn gemalen, wordt het product op aangepaste stapelbare food-grade trays geplaatst, die worden vastgezet om te drogen ter voorbereiding op extractie van olieproducten.

Zou het ook hier kunnen?

Volgens James Burton in onze Cannabis Industrie Podcast is buitenwiet de enige manier om echt schone cannabis op grote schaal te kweken voor een goede prijs. Of het hier ook echt gaat gebeuren ooit is voor nu onwaarschijnlijk, zeker tijdens de wietproef.