Kijken: zo ziet buitenwiet kweken op grote schaal er uit

Prachtige beelden van buitenwiet op grote schaal.

0
- Advertentie -
Cannabis Industrie Awards 2022

Skymint Farms stuurde deze week een persbericht rond dat ze in Michigan beschikken over 200 acres (of bijna 81 hectare) grond om buitenwiet te kweken.

81 hectare aan buitenwiet van Skymint Farms in Michigan

“Michigan staat bekend om zijn 1214 hectare aan wijndruivenwijngaarden en bijna 4 miljoen hectare landbouwgrond die onze staat een dynamische voedsel- en landbouwindustrie geven. Met Skymint Farms hebben we een missie om Michigan bovendien op de kaart te zetten voor het verbouwen van een deel van de beste buitenwiet van ons land”, zegt Jeff Radway, CEO en medeoprichter van Skymint Brands, in het persbericht.

Skymint Farms buitenwiet Michigan
Foto: Skymint Farms

“We hebben deze handige fusiereactor in de lucht, de zon genaamd. Je hoeft niets te doen. Het werkt gewoon”

Skymint Farms zorgt ervoor dat zijn cannabis wordt gekweekt met behulp van de zon als de primaire krachtbron, regenwater als de primaire bron van irrigatie, evenals gewaswisseling, tussengewassen en bodembedekkers om een ​​voedingsrijke levende bodem te creëren. Binnen de komende twee jaar zal Skymint Farms bovendien graasdieren opnemen om de boerderij echt biodynamisch te maken.

“Elon Musk zei ooit in een TED Talk: We hebben deze handige fusiereactor in de lucht, de zon genaamd. Je hoeft niets te doen. Het werkt gewoon”, zegt James Barr, hoofdkweker en projectopziener van Skymint Farms in het persbericht. “Natuurlijk licht is veel complexer dan wat zelfs de beste binnenverlichting kan nabootsen. Cannabis houdt van de zon en drukt zichzelf heel anders uit als ze buiten wordt gekweekt. De productie van cannabinoïden en terpenen is groter en de plant is veerkrachtiger.”

Skymint Farms buitenwiet Michigan
Foto: Skymint Farms

Werkelijk prachtige beelden niet?

En in Nederland?

Of ze er ook in Nederland aan durven is maar de vraag. Het antwoord daarop is: waarschijnlijk niet. Tijdens het wietexperiment zal het niet worden toegelaten. Extra reden om toch de thuisteelt ook te legaliseren: zo kan de Nederlandse bevolking toch zijn buitenwiet houden.