Burgemeester Arnhem weigert overdracht coffeeshop THC ondanks ernstige ziekte eigenaar

Burgemeester Marcouch van Arhem houdt vast aan spreidingsbeleid en weigert overdracht van oudste Klarendal coffeeshop THC aan externe investeerder.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

De langst bestaande coffeeshop van de Arnhemse wijk Klarendal, Coffeeshop THC, staat voor een uitdaging in de overdracht van eigendom. De 68-jarige eigenaar, die ernstig ziek is, wenst de zaak over te dragen aan een externe Amsterdamse investeerder. Echter, de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch heeft aangegeven dat hij de overdracht niet zal toestaan, zelfs niet gezien de omstandigheden. Dit besluit is gebaseerd op het beleid van spreiding van coffeeshops en de beperkingen van gedoogverklaringen in de stad berichtte De Gelderlander eerder deze week.

Gedoogbeleid en gedoogverklaringen in Arnhem

De stad heeft ruimte voor elf coffeeshops, waarvoor elke eigenaar een gedoogverklaring nodig heeft.

Deze verklaring is echter niet overdraagbaar en staat op naam van de exploitant.

Dit vormt de basis van de weigering van burgemeester Marcouch om de overdracht van Coffeeshop THC goed te keuren, ondanks de ernstige ziekte van de eigenaar.

Burgemeester Marcouch handhaaft spreidingsbeleid

Burgemeester Marcouch heeft zijn besluit verder gemotiveerd door vast te houden aan het beleid van spreiding van coffeeshops binnen de stad.

Klarendal en het aangrenzende Sint Marten kennen momenteel een concentratie van coffeeshops, wat volgens Marcouch leidt tot overlast in de vorm van verkeersdrukte, parkeerproblemen en andere uitdagingen.

Nieuwe vergunningen worden alleen toegekend aan exploitanten die voldoen aan de afstandscriteria, waaronder een minimumafstand van 350 meter tussen coffeeshops in woonstraten.

Het standpunt van de burgemeester is dat deze aanpak de leefbaarheid van de buurt verbetert en de negatieve effecten van concentratie tegengaat.

Toekomst van Coffeeshop THC Onder Juridisch Geschil

Coffeeshop THC, opgericht in 1975, heeft een lange geschiedenis in Klarendal en is daarmee de oudste coffeeshop in de buurt.

Echter, de eigenaar, geconfronteerd met gezondheidsproblemen, zoekt een manier om de zaak over te dragen om in zijn oude dag te kunnen voorzien. Dit heeft geleid tot een juridisch geschil tussen de eigenaar en de gemeente Arnhem.

De gemeente en THC hebben tot maandag om tot een oplossing te komen.

Mocht een oplossing uitblijven, zal de rechter naar verwachting twee weken daarna uitspraak doen over de toekomst van Coffeeshop THC en de naleving van het beleid van spreiding van coffeeshops in Arnhem.

Arnhem is een van de tien (elf, als er een wetswijziging is doorgevoerd waardoor Amsterdam-Oost erbij wordt gevoegd) gemeenten die deelnemen aan het Experiment gesloten coffeeshopketen.