Reactie ministerie JenV over toekomst wietproef en deelname Amsterdam-Oost

De woordvoerder van minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) gaf namelijk bij At5 een reactie over de voortgang van het wietexperiment en de deelname van stadsdeel Amsterdam-Oost.

0
Minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz Zegerius (VVD)
Minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz Zegerius (VVD). Foto door Martijn Beekman. Bron: Rijksoverheid.nl
- Advertentie -

Sinds de val van het kabinet is het speculeren geblazen over hoe het nu verder zal gaan met het Experiment gesloten coffeeshopketen. Ook is het stadsdeel Amsterdam-Oost nog steeds niet officieel toegetreden tot de deelnemende gemeenten aan het experiment. Maar het ministerie heeft wel iets van zich laten weten eerder deze week.

Reactie woordvoerder van minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid)

In een artikel wat eerder deze week verscheen bij At5, werd onderin namelijk ook de reactie meegenomen van de woordvoerder van minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) op een vraag over de toekomst van het wietexperiment en de deelname van stadsdeel Amsterdam-Oost:

“De ministers beraden zich momenteel op de voordracht van de burgemeester van Amsterdam om deel te nemen met stadsdeel Oost. Voordat Amsterdam deel kan nemen aan het experiment moeten eerst nog de wet- en regelgeving hierop worden aangepast. Het wetsvoorstel hiertoe ligt voor behandeling in de Tweede Kamer. De exacte gevolgen van de val van het kabinet op het experiment zijn nog niet bekend. Voor nu gaan we door met de voorbereidingen van het experiment. De Kamer stemt in september over de lijst van controversiële onderwerpen.”

Voor stadsdeel Amsterdam-Oost bleek recentelijk echter dat de deelname toch als een verassing kwam.

Daarnaast heeft burgemeester van Breda Paul Depla overigens al laten weten dat de wietproef ‘gewoon door gaat‘.