Burgemeester Depla over wietexperiment na val kabinet: “Gaat gewoon door”

Burgemeester Paul Depla (PvdA) van Breda liet in een recent interview weten dat hij verwacht dat het wietexperiment gewoon door gaat.

0
Burgemeester Paul Depla van Breda wordt geïnterviewd door de NOS na het commissiedebat Drugs op 22-02-2023 waar de aanloopfase met vervroegde beschikbaarheid voor gereguleerde cannabis in Breda en Tilburg wordt bekendgemaakt.
Burgemeester Paul Depla wordt geïnterviewd na het commissiedebat. Foto: Jef Martens
- Advertentie -

De burgemeester van Breda, Paul Depla (PvdA) heeft in een interview op de website van Binnenlands Bestuur gereageerd op een aantal vragen, waaronder over de consequenties van de val van het kabinet voor het Experiment gesloten coffeeshopketen.

Wietexperiment gaat gewoon door, anders overheid schadeplichtig

Op de vraag of hij nog beren op de weg ziet voor het wietexperiment laat Depla weten: “Nee, er komt hierover geen besluitvorming meer vanuit de Tweede Kamer. Er is een wet voor het experiment, er zijn afspraken over de uitvoering en gemeenten en telers zijn geselecteerd.”

En als de wietproef wel ter discussie wordt gesteld, laat hij weten: “Telers hebben investeringen gedaan, dus als je het on hold zet, dan moet je oppassen dat je niet schadeplichtig wordt.”

Hij vervolgde: “Er wordt gewoon doorgegaan, want er is een wet. En het gaat niet om nieuw, maar om bestaand beleid.”

Ook gaf hij in het interview aan geen gooi te doen naar het lijsttrekkerschap van zijn partij (PvdA).

Uitspraken Depla logisch

De uitspraken van Depla komen aardig overeen met de uitspraken in ons eerder gepubliceerde stuk over de val van kabinet Rutte IV, Rutte zijn vetrek en de implicaties voor het cannabisbeleid en wietproef.