Burgemeester Brussel herhaalt oproep tot legalisering van cannabis

"Al mijn steun voor de socialistische bondskanselier Olaf Scholz die het aandurft om wetgeving over cannabis uit te vaardigen. Het wordt tijd dat ons land dezelfde richting inslaat. Het gaat niet om het promoten van een product, maar om het managen ervan."

0
België Trekt Uw Plant cannabis social club rechtszaak rechtbank
- Advertentie -

De burgemeester van Brussel, Philippe Close (PS, socialistische partij), herhaalde eind vorige maand op Twitter zijn eerdere oproep tot de legalisering van cannabis.

Vrij vertaald, schreef hij:

“Al mijn steun voor de socialistische bondskanselier Olaf Scholz die het aandurft om wetgeving over cannabis uit te vaardigen. Het wordt tijd dat ons land dezelfde richting inslaat. Het gaat niet om het promoten van een product, maar om het managen ervan.”

We kunnen spreken over het herhalen van zijn oproep, want de burgemeester riep in juli al op om ook in België over te gaan tot de legalisering van cannabis. Niet alleen in België verscheen was zijn oproep te horen in de media, maar ook gaf hij een interview aan de Nederlandse krant NRC.

Voor de burgemeester zal het drugsprobleem in de samenleving nooit door de politie alleen worden opgelost, daarom zei hij dat de autoriteiten ook moeten samenwerken met artsen, psychologen en maatschappelijk werkers. “Laten we ons concentreren op preventie, niet op straf.”

“Laten we ons concentreren op preventie, niet op straf”

Hij verklaarde dat hij niemand kent die nog nooit in zijn leven een joint heeft geprobeerd, maar België wil er niet over praten omdat het land de problemen die drugs veroorzaken niet wil zien.

“Ik zie een joint zoals ik een glas whisky zie: als je er op zaterdagavond een hebt, heb je geen probleem. Maar als je je dag ermee begint, doe je dat wel. En dan heb je hulp nodig.”