High Times neemt Moxie Californië’s productie, teelt en distributie over

High Times magazine maakte vorige week bekend dat het de Californische activiteiten van Moxie (productie, teelt en distributie) overneemt.

0
High Times Magazine
- Advertentie -

Een bijzondere turn of events voor een van de meest iconische merken van de cannabisindustrie, High Times, dat vorige week bekend maakte in een persbericht dat het de Californische activiteiten van Moxie overneemt. Moxie is het eerste gelicentieerde cannabisbedrijf in Californië en een multi-state cannabisoperator (MSO) en productfabrikant. De overname voegt Moxie’s cannabisproductiemogelijkheden toe aan High Times om de cannabisportfolio van de organisatie in Californië te versterken, inclusief het eigen merkaanbod.

De deal, die 1.363.654 aandelen High Times stemgerechtigde aandelen toekent aan de Moxie-organisatie, omvat de productiefaciliteit van Moxie van 11.000 vierkante voet en 46.000 vierkante voet bloeiende luifelteelt, die in staat is tot 3.500 pond cannabis en meer dan 25.000 pond vers bevroren cannabis voor High Times en de bijbehorende merkproducten per jaar te produceren.

Als onderdeel van de transactie omvat de deal ook een exclusieve 99-jarige licentie voor het gebruik van de merken Moxie, MX en HighNow in Californië.

“Met ons huidige winkelplatform denken we dat deze overname synergetisch van aard zal zijn voor de Moxie-merken en een goed thuis zal bieden voor hun merkproducten in Californië,” aldus Paul Henderson, Chief Executive Officer van High Times, in het persbericht.

“Bovendien zal het High Times voorzien van een teelt- en productieteam dat tientallen eerdere Cannabis Cups en andere prijzen in het hele land heeft gewonnen(…)”

“Bovendien zal het High Times voorzien van een teelt- en productieteam dat tientallen eerdere Cannabis Cups en andere prijzen in het hele land heeft gewonnen. We kijken ernaar uit om High Times-klassiekers en een aantal nieuwe favorieten waar we aan hebben gewerkt naar de massa te brengen met productie van topkwaliteit, zowel in onze eigen winkels als in de nabije toekomst bij andere retailers. Deze stap opent de deur naar een hele nieuwe wereld van merken van de High Times-organisatie.”

“Moxie is sinds onze oprichting een toonaangevend merk in recreatieve en medicinale cannabis, waardoor het niet onderhandelbaar was dat er een overnameovereenkomst werd gesloten met een organisatie die onze toewijding deelt om cannabisproducten van de hoogste kwaliteit te creëren die worden vertrouwd door consumenten en regelgevers”, zegt Jordan Lams in het persbericht, CEO en oprichter van Moxie.

“(…)Deze combinatie creëert een verticaal geïntegreerd bedrijfsmodel dat meer controle mogelijk maakt(…)”

“Wij zijn van mening dat deze waarden essentieel zijn, vooral in ons huidige economische klimaat, voor het behoud van een sterke en welvarende industrie. High Times is een van de meest herkenbare merken in cannabis en we hebben het volste vertrouwen in hun vermogen om het opwaartse traject van Moxie in Californië voort te zetten. Deze combinatie creëert een verticaal geïntegreerd bedrijfsmodel dat meer controle mogelijk maakt en High Times de vrijheid geeft om productgestuurde beslissingen te nemen waarvan we weten dat ze de industrie zullen helpen en recreatieve en medicinale cannabisgebruikers de hoogste kwaliteit cannabisproducten zullen bieden.”

Erkend als een leider in de industrie met meer dan 100 industrieprijzen, waaronder 62 Cannabis Cups, cultiveert en produceert Moxie cannabis in Californië, Pennsylvania, Missouri en Utah. Hoewel deze overname de Californische activiteiten van het merk naar High Times brengt, behoudt MXY Holdings activiteiten in andere staten, evenals eigendom en richting voor hun merken buiten Californië.

Cannabis Cups die zijn uitgereikt door High Times zelf, welteverstaan.

Beursgang High Times wil maar niet vlotten

High Times is al jaren bezig met een beursgang die maar niet wilt vlotten. Het bedrijf is daarnaast ook sinds kort actief op de retailmarkt. Zo kocht het in augustus 2020 twee cannabis winkels in Californië. In februari eerder dit jaar veranderde het bedrijf, weer, van CEO.