Burgemeester Tilburg vindt dat een coffeeshop gewoon in Tilburg Noord hoort

De burgemeester van Tilburg heeft in een recent interview aangegeven dat hij vindt dat een coffeeshop 'gewoon' in Tilburg Noord hoort.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

De burgemeester van Tilburg, Theo Weterings (VVD), heeft in een recent interview bij Omroep Brabant aangegeven dat hij vindt dat een coffeeshop ‘gewoon’ in Tilburg Noord hoort.

Burgemeester baalt over fout coffeeshop Verdiplein

Er zou namelijk een coffeeshop komen op het Verdiplein nadat er een loting was gehouden, maar dat ging niet door na protesten van de buurt vanwege een nabijgelegen jongerencentrum.

Geconfronteerd daarmee liet de burgemeester weten: “Balen, dat we die fout hadden gemaakt.” Hij vervolgde: “Maar zoiets kan gebeuren, daar blijf ik niet lang chagrijnig over.”

Coffeeshop hoort ‘gewoon’ in Tilburg Noord

Daarop merkt de interviewer op dat de burgemeester nog altijd vindt dat een coffeeshop gewoon in Tilburg Noord hoort: “Gedogen, dat is zo’n raar woord, dat kennen we alleen in Nederland. Laat het legaal worden, dan hoort het echt thuis in alle wijken van Tilburg, dus ook hier. Net als het café en de slijterij. Waarbij we jongeren natuurlijk wel op de gevaren van verslaving moeten wijzen.”