Buurtbewoners sturen brandbrief tegen komst coffeeshop naar Paletplein in Tilburg

Buurtbewoners schrijven in de brandbrief tegen de komst van een coffeeshop naar het Paletplein in Tilburg te zijn en stellen een drive-thru coffeeshop buiten de woonwijk voor.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Een groep van buurtbewoners, winkeliers en scholen uit Tilburg-West heeft een brandbrief gestuurd aan burgemeester Weterings, waarin zij hun bezorgdheid uiten over het plan om een coffeeshop te openen op het Paletplein. Ze benadrukken daarin de mogelijke verkeerde invloeden op kinderen, verkeersonveiligheid en overlast voor de buurt.

Coffeeshop ongewenst voor ‘leefbaarheid en veiligheid’

De bezwaarmakers stellen in de brief dat een coffeeshop niet bijdraagt aan de leefbaarheid, kansengelijkheid en veiligheid in de aandachtswijk.

Marcel de Haas, woordvoerder van de delegatie, wijst op duizenden handtekeningen tegen het plan.

Zowel buurtbewoners als het bestuur van stichting de Reinevaer en welzijnsorganisatie ContourdeTwern delen de zorgen.

Alternatief voorstel: Drive-thru coffeeshop buiten woonwijk

In de brandbrief wordt een alternatieve oplossing voorgesteld: een drive-thru coffeeshop op een andere locatie, buiten de woonwijk. Verwijzend naar coffeeshop John & Co in Hellevoetsluis, waar een vergelijkbaar concept succesvol is geïmplementeerd, pleiten de bezwaarmakers voor behoud van verkeersveiligheid en leefbaarheid.

Vanavond is er in MFA het Kruispunt een bewonersbijeenkomst.