Drugslab op zelfde adres, niet zelfde perceel als wietproef teler in Rijsenhout

Het afgelopen weekend gevonden drugslab in Rijsenhout ligt op hetzelfde adres, maar niet hetzelfde perceel waar de wietproef teler zich wil vestigen.

0
Drugslab Aalsmeerderweg politie Rijsenhout
Foto via Politie Eenheid Noord-Holland op Twitter.
- Advertentie -

Afgelopen weekend berichtten verschillende media, van RTL tot de Telegraaf en lokale media zoals NH Nieuws, dat er een drugslab was gevonden in Rijsenhout op de plek waar een wietexperiment teler zich wil gaan vestigen. De realiteit ligt echter iets anders.

Drugslab bleek op zelfde adres, niet zelfde perceel als wietproef teler

Afgelopen zaterdag 17 februari plaatste de politie Eenheid Noord-Holland namelijk de volgende Tweet:

“#Rijsenhout #Aalsmeerderweg In het pand is daadwerkelijk een drugslab aangetroffen. Nog onduidelijk welke drugs er geproduceerd werd. LFO zal onderzoek en de ontmanteling doen. Einde berichtgeving.”

De media berichtten dan ook al snel en graag over een drugslab ‘op plek toekomstige legale wietkwekerij’ aldus de Telegraaf en ‘Drugslab ontdekt op plek toekomstige legale wietkwekerij’ aldus RTL.

Echter zou het gaan om het erf aan de Aalsmeerderweg 645. De teler bevestigt aan NH Nieuws dat het drugslab op hetzelfde adres is gevonden. “Maar waar wij gaan bouwen is akkerland, waar nog niets staat,” en het zou gaan om een ander perceel. “Maar ons perceel heeft nog geen huisnummer.”

De teler liet verder aan NH nieuws weten zich te distantiëren van dergelijke acties.

Dorpsbewoners waren er echter volgens NH nieuws al snel bij om een verband te vermoeden tussen het drugslab en de komst van een wietproef teler, maar een woordvoerder van de burgemester liet weten aan NH Nieuws dat het te vroeg is om conclusies te trekken: “Dat wil niet zeggen dat er een verband is.”

Update, 21 februari: 3 verdachten zijn opgepakt.

Commotie onder buurtbewoners, verhuizing, raadsvragen en nu drugslab op zelfde adres

Het kwaad is natuurlijk al geschied.

Eerder was er al commotie onder buurtbewoners over de komst van de teler, waarna de teler besloot 600 meter verderop te verhuizen. Waarna een lokale partij ook daar weer raadsvragen over stelde.

De nuance uit het NH Nieuws artikel zal echter minder mensen bereiken dan RTL en de Telegraaf…