Westland blijft enige gemeente met meer dan 100.000 inwoners zonder coffeeshop

Cannabis consumenten in Westland blijven verstoken van een coffeeshop, ondanks groeiende steun voor een ander coffeeshopbeleid.

0
coffeeshoptoerisme rijvaardigheid cbd thc speekseltest ict-problemen wietexperiment wietproef
- Advertentie -

Met meer dan 100.000 inwoners is Westland de enige Nederlandse gemeente van die omvang zonder coffeeshop. Ondanks een aanvraag van stichting coffeeshop De Ambassade uit Zwijndrecht, blijft het Westlandse gemeentebestuur bij het standpunt dat een verkooppunt van cannabis niet welkom is.

Cannabis consumenten kampen met gebrek aan alternatieven

In een gemeente waar cannabis consumptie een feit is, voelen consumenten zich gedwongen tot illegale methoden om aan hun behoeften te voldoen.

René Barendse, een medicinale cannabis thuisteler uit Naaldwijk, deelde aan het Algemeen Dagblad zijn ervaring en benadrukte de noodzaak van een coffeeshop, vooral voor mensen met medische behoeften zoals kankerpatiënten die softdrugs als pijnstiller gebruiken.

Lokale ondernemers en politici verdeeld over coffeeshopverbod

Terwijl ondernemers wijzen op de witte vlek op de kaart van Nederland en pleiten voor een gecontroleerde coffeeshop, handhaaft een ruime raadsmeerderheid, gesteund door burgemeester Arends, het verbod op coffeeshops.

De lokale afdeling van Forum voor Democratie wil deze week zelfs een anti-coffeeshopmotie indienen, maar de burgemeester gaf al aan dat er een anti-coffeeshopbeleid van kracht is en de motie daarmee overbodig is.

In november wees de burgemeester het idee van een coffeeshop in Westland resoluut af, ondanks aandringen van D66.