Campagne brengt cannabisindustrie corruptie rondom gouverneur Illinois JB Pritzker in beeld

Ook is er een interactive tool om de corruptie duidelijk visueel bloot te leggen.

0
illinois
Via jbcorruption.com
- Advertentie -

Een nieuwe campagne legt corruptie in de cannabisindustrie van Illinois bloot rondom gouverneur JB Pritzker (D) op de website, getiteld jbcannabiscorruption.com. J.B. Pritzker zei dat tweederde van de succesvolle aanvragers bedrijven waren die voornamelijk in handen waren van gekleurde mensen. Maar dat is een leugen, aldus de campagne. De website is gewijd aan het tonen van de massale fraude die is gepleegd door politici, multimiljonairbedrijven, insiders uit de industrie, een advocatenkantoor met diepe zakken, meerdere investeringsfirma’s, twee ex-topagenten, familieleden en een paar spelers uit het middenniveau.

‘Blanken beroven minderheden van hun rechtmatige kans’ in Illinois

Een behoorlijke aanklacht dus. Naast de homepage met klare taal, is er ook een interactive tool om de corruptie duidelijk visueel bloot te leggen.

“(…)In veel gevallen gebruikten ze minderheidseigenaren als “pass-thru” om de status van sociale gelijkheid te verwerven”

“Nu dit een miljardenindustrie is, beroven blanken, met de hulp en steun van politici en veel geld, minderheden van hun rechtmatige kans. In veel gevallen gebruikten ze minderheidseigenaren als “pass-thru” om de status van sociale gelijkheid te verwerven,” valt op de website vrij vertaald te lezen. Om dat te bekrachtigen zijn documenten te vinden op de campagnewebsite.

Verder leggen ze op een andere pagina meer uit over de systematisch racistische War on Drugs. Harry Anslinger zette een van de meest schadelijke, door de overheid gesanctioneerde wreedheden tegen minderheden in het spel. Hij combineerde drugsgebruik, ras en muziek om niet-witheid te criminaliseren en een gevangenis-industrieel complex te creëren.

Daarnaast is er een hele pagina toegewijd aan de leugens die worden verspreid door de politiek.

Om meer te lezen, raden we ook aan dit stuk van Politico te lezen over de legale cannabisindustrie van Illinois.

Eerder zei de gouverneur van Illinois op oudjaarsdag 2020 dat zijn staat bijna 500.000 cannabis-gerelateerde strafbladen heeft geschrapt.

Ver-van-mijn-bed-show?

Nu lijkt het een ver-van-mijn-bed-show, maar ook in Nederland liggen vergelijkbare praktijken op de loer. Niet dat wij zelf als redactie zo ver gaan dat we de wietproef corrupt noemen, wat een gastcolumnist overigens wel deed. In een andere column waarschuwt Marthe Ongenaert, doctoraatsonderzoeker aan de Universiteit Gent, Faculteit Recht en Criminologie en verbonden aan het Instituut voor Sociaal Drugsonderzoek, voor mogelijk schadelijke bedrijfspraktijken van de cannabisindustrie aan de horizon. Wij als redactie geven het nog steeds het voordeel van de twijfel. Aanrader om verder te lezen op de wietproef is de analyse van business analist Jef Martens over de kortgedingen en bezwaren.