Canadese craft growers gaan ten onder aan te hoge belastingen

Waar andere landen en beleidsmakers als lichtend voorbeeld kijken naar Canada, zijn er in het land zelf ook nog wel een aantal dingen rijp voor verbetering.

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

Canadese craft growers zijn een campagne genaamd ‘Stand For Craft‘ begonnen om aandacht te vragen voor hun situatie. De kleine kwekers die mogen deelnemen sinds de legalisatie van cannabis in Canada in 2018, moeten namelijk zo veel belasting betalen dat de marges het simpelweg niet de moeite waard maken.

Craft growers in het nauw in Canada door hoge belastingen: nauwelijks marges

Waar andere landen als lichtend voorbeeld kijken naar Canada, zijn er in het land zelf ook nog wel een aantal dingen rijp voor verbetering. Op de campagne website valt te lezen:

“Craft growers betalen vandaag 20-30%+ van hun omzet aan accijnzen(…)”

“Craft growers betalen vandaag 20-30%+ van hun omzet aan accijnzen. Dit is vaak een hogere maandelijkse last dan de salarissen van hun team. We belasten geen enkel ander product in Canada zo zwaar, en de huidige accijnslasten doden de ambachtelijke bedrijven. We hebben nu verandering nodig en we hebben uw stem nodig om besluitvormers bij de overheid te betrekken.”

Op de bijbehorende website is een formulier aangemaakt wat bezoekers kunnen tekenen waarna automatisch een email wordt verstuurd naar politieke stakeholders. De email leest, vrij vertaald, als volgt:

Beste belanghebbende in de cannabisindustrie,

Ik schrijf vandaag om te pleiten voor een substantiële en kortetermijnhervorming van de accijnzen op cannabis. Kleine bedrijven in onze branche betalen tegenwoordig 20%-30%+ van hun omzet aan accijnzen, en deze last verhindert hun financiële overleving.

Het huidige accijnsregime heeft zelfs in de beste succesverhalen van de ambachtelijke markt de basisprincipes van het bedrijfsleven, zoals EBITDA en cashflow, belemmerd. Craft growers kunnen niet blijven opereren onder de lasten van het huidige belastingmodel.

Onmiddellijke accijnshervorming is een heuvel waar cannabisbedrijven letterlijk op sterven.

De maandelijkse accijnslast is vaak hoger dan de teamsalarissen, en het belemmert de legale ambachtelijke telers aanzienlijk om te concurreren met zowel hun illegale markt als met publiek gefinancierde tegenhangers. Prijscompressie heeft de gemiddelde cannabisprijzen onder de $ 4,5 per gram in de groothandel geduwd, waardoor het minimum van $ 1 / g tot onhoudbare kosten voor kleine bedrijven is gestegen.

Het is niet overdreven om te zeggen dat Canada craft cannabis growers tot in den treure belast.

Ik sta achter de waarde van een diverse Canadese cannabismarkt met deelnemers van elke omvang. Mom and pops-winkels, familiebedrijven, onafhankelijke teams en kleine tot middelgrote ondernemingen verdienen allemaal hun plaats in onze branche.

Dit is het enige model dat in het hele land economische voordelen oplevert, en de integratie van kleine bedrijven is het voorbeeld dat Canada moet stellen voor de wereldwijde legalisering van cannabis. Alle ogen zijn gericht op onze natie en ons grote legalisatie-experiment, en onze acties van vandaag zullen de komende decennia negatieve of positieve rimpeleffecten creëren.

Persoonlijk raad ik twee wijzigingen aan in de accijns op cannabis in Canada:

1. Verwijder het minimum $1 per gram belasting per gram, en handhaaf een flexibel % op elke verkochte gram voor LP’s van alle formaten.
2. Belast bedrijven op basis van schaal, zoals we zien in de Canadese bierindustrie. Dit compenseert de aanzienlijke schaalvoordelen die grote producenten genieten. Introduceer verschillende belastingniveaus voor:

Microkwekers
Craft schaal standaard kwekers
Kleine tot middelgrote teeltbedrijven
Grotekwekers

Bedankt voor het werk dat je doet in dienst van een mooie toekomst voor de Canadese cannabisindustrie. We hopen dat u ons zult steunen om de industrie vooruit te helpen.

Bedankt,