Deze maand nog introductie cannabis legalisatie wetsvoorstel in Spanje

Podemos gaat een wetsvoorstel dat onder andere thuisteelt en clubs zou reguleren en cannabis legaliseert in Spanje nog deze maand indienen.

0
Spanje barcelona cannabis social club coffeeshop amsterdam
- Advertentie -

Niet lang nadat een wetsvoorstel dat thuisteelt en clubs zou reguleren in Spanje het niet haalde in de Spaanse Senaat (216-29), kondigde de linkse partij Podemos, onderdeel van de coalitie, dat ze nog deze maand oktober met een wetsvoorstel komen om cannabis te legaliseren.

Podemos gaat wetsvoorstel dat onder andere thuisteelt en clubs zou reguleren en cannabis legaliseert nog deze maand indienen

In bovenstaande video kondigde Lucia Muñoz van Podemos aan dat haar fractie komende oktober een wetsvoorstel zal indienen in het Congres (niet in de Senaat dus) dat het gebruik van cannabis in Spanje voor volwassen burgers zou legaliseren. De voorgestelde tekst zal “een ruimte openen voor reflectie en dialoog met maatschappelijke groeperingen om een ​​beoordeling te maken en voor te leggen bijdragen aan de tekst”.

Vrij vertaald, zei ze het volgende:

“We hebben u hier vandaag bijeengeroepen om aan te kondigen dat we begin oktober een wetsvoorstel zullen indienen dat cannabis voor volwassenen reguleert. Het is iets waar we al heel lang mee bezig zijn en vanaf nu zal een proces beginnen waarin we ruimte zullen openen voor reflectie en dialoog met groepen uit het maatschappelijk middenveld waarvan we hopen dat ze een beoordeling kunnen maken en de relevante bijdragen kunnen leveren naar de tekst.”

“Het wetsvoorstel stelt een regelgevingsmodel voor dat de bestaande realiteit weerspiegelt die bestaat uit alternatieven voor de illegale markt die nu thuisteelt en clubs zijn. We willen rechtszekerheid bieden aan een realiteit die al bestaat. Vanuit economisch oogpunt lijkt ons ook dat de huidige situatie, namelijk dat er een illegale markt is, negatieve externaliteiten genereert en dat we met dit wetsvoorstel een oplossing kunnen vinden.”

Podemos ondersteunt dus thuisteelt en de Cannabis Social Clubs in Spanje, omdat die nu eenmaal al de realiteit zijn, maar op dit moment geen rechtszekerheid hebben. Met de regulering wil het negatieve uitwassen oplossen.

Wanneer we meer weten, zullen we er uiteraard erover publiceren op deze website.