Cannabis is op vijf na meest waardevolle gewas van de Verenigde Staten

Het tweede jaarlijkse Leafly Cannabis Harvest Report waardeert legale cannabis op $ 5 miljard, meer dan aardappelen of rijst in de Verenigde Staten.

0
Canopy Growth CEO legale cannabis verkoop maine nebraska Amerikaanse verkiezingen cannabis legalisatie amerikaanse congres more act georgia
- Advertentie -

Leafly (NASDAQ:LFLY) publiceerde eerder deze week hun tweede Cannabis Harvest Report, een ongeëvenaarde analyse van het afgelopen jaar cannabisteelt in de VS. Het rapport is gemaakt in samenwerking met Whitney Economics, een wereldleider op het gebied van bedrijfsadvies en economisch onderzoek op het gebied van cannabis en hennep. Het biedt de meest uitgebreide kijk op cannabisgewassen voor volwassenen, licenties, productie en waarde.

Leafly Cannabis Harvest Report: cannabis op vijf na meest waarde volle gewas van de Verenigde Staten

Voor de tweede keer werd berekend in het Leafly Cannabis Harvest Report wat het Amerikaanse ministerie van landbouw niet doet, en het is de enige analyse in zijn soort. Gedurende een periode van drie maanden voerde Leafly’s bekroonde onderzoeksteam een ​​unieke synthese uit van licentierapporten met totalen van de gewasproductie en verkoop- en belastingcijfers van de 15 staten met actieve cannabismarkten.

In sommige staten is cannabis consequent een van de meest waardevolle gewassen in het veld, maar de federale overheid – en zelfs sommige staats- en lokale overheden – houden de oogsthoeveelheden niet bij en negeren de waarde van het gewas.

Het rapport schetst de belemmeringen waarmee Amerikaanse cannabisboeren nog steeds worden geconfronteerd als gevolg van het federale verbod op cannabis. Cannabiskwekerijen met een vergunning hebben bijvoorbeeld vaak geen toegang tot basis bankdiensten en oogstverzekeringen. Die boeren melden ook problemen met het verkrijgen van persoonlijke hypotheken en autoleningen, vanwege de aard van hun beroep.

David Downs, de hoofdauteur van het rapport en de California Bureau Chief van Leafly, zegt dat het rapport consumenten en beleidsmakers voorziet van informatie over Amerika’s vooruitgang in de richting van legalisatie en de barrières die nog in het verschiet liggen.

“(…)Er is systematische discriminatie op lokaal, provinciaal en federaal niveau(…)”

“Simpel gezegd, lokale en federale overheden behandelen cannabisboeren niet als boeren. Er is systematische discriminatie op lokaal, provinciaal en federaal niveau. Cannabis voor volwassen gebruik is een topgewas in staten waar het legaal is, maar dat wordt erkend,” zei Downs in het persbericht. “Er is geen ander federaal cannabisbeleid dan een verbod en onze rapportage laat zien dat elke dag uitstel de kleinste boeren het meest straft. De Amerikaanse cannabisindustrie is gefragmenteerd, maar het publiceren van anderszins niet-gerapporteerde gegevens kan de paden naar een ideale industrie helpen verlichten.”

“Het legaliseren en reguleren van cannabis zorgt voor meer werkgelegenheid, meer belastinginkomsten en veilige toegang tot producten van hoge kwaliteit tegen steeds betaalbare prijzen”, zei NORML’s staatsbeleidsmanager Jax James in een reactie. “Deze economische gegevens laten eens te meer zien waarom legalisatie een beleidsoptie is die de voorkeur verdient boven een strafrechtelijk verbod.”

Belangrijkste bevindingen uit het Leafly Cannabis Harvest Report 2022:

  • In 2022 hebben cannabisboeren voor volwassen gebruik in de VS legaal ongeveer 2.834 ton cannabis verbouwd. Ter vergelijking: die hoeveelheid is genoeg om 36 mijl (zo’n 57 kilometer) aan dumptrucks te vullen die van begin tot eind geparkeerd staan.
  • Cannabis voor volwassenen ondersteunt nu meer dan 13.297 Amerikaanse boerderijen, in 15 legale staten met legale markten voor gebruik door volwassenen en medicinale cannabis
  • De cannabisprijzen zijn het hoogst in Alaska, Illinois, Maine, Massachusetts en Nevada
  • Cannabis is de nummer 1 marktgewas in Alaska, Massachusetts en New Jersey, maar regelgevers publiceren geen productietotalen in twee van die staten.

Recreatieve cannabis zou in de helft van de Verenigde Staten legaal kunnen zijn als het handjevol staten met cannabis op de stembiljetten in november vóór stemmen. En uit een recente Gallup-enquête bleek dat 68 procent van de Amerikanen voorstander is van de legalisering van cannabis voor volwassenen en 91 procent voor medicinale cannabis. De plant blijft echter federaal illegaal en de teelt van een enkele cannabisplant is een misdrijf dat kan leiden tot een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar en/of een boete van maximaal $ 250.000.

Vorig jaar was cannabis overigens nog het op vier na meest waardevolle gewas.

Methodologie

Het onderzoeksteam van Leafly, in samenwerking met Whitney Economics, onderzocht de 15 staten waar cannabis voor volwassenen te koop is in winkels met een vergunning. We gebruikten totalen van staatsvergunningen en volgden de benadering van de USDA om de jaarlijkse oogstwaarde te bepalen. Ze onderzochten de gemiddelde jaarlijkse groothandelsprijs van cannabis in elke staat met behulp van Cannabis Benchmarks, en vermenigvuldigden de gemiddelde prijs van de groothandel van cannabis in elke staat met de geproduceerde hoeveelheid. Veel staten rapporteren geen jaarlijkse productie, dus Leafly leidt dit af uit bronnen, waaronder de totalen van de teeltbelasting, de totalen van de detailhandelsverkopen of de verkochte detailhandelsbedragen. Interviews met boeren, veldmetingen en eerder onderzoek bieden ook statistieken om ongelijksoortige gegevens tussen staten te normaliseren, zoals nat gewicht versus droog gewicht, of de waarde van getrimde cannabis versus niet-getrimde. Ga voor meer informatie over de methodologie in detail naar pagina 27 van het rapport.

Het volledige rapport is hier in te lezen.