Canopy Growth Corporation voltooit overname The Supreme Cannabis Company

De overname verstevigt de leidende positie van Canopy Growth op de Canadese recreatieve markt.

0
Canopy Growth Corporation overname The Supreme Cannabis Company
Via Canopy Growth
- Advertentie -

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC) en The Supreme Cannabis Company, Inc. kondigden gisteren in een persbericht de voltooiing van de eerder aangekondigde overname aan waarbij Canopy alle uitgegeven en uitstaande gewone aandelen van Supreme heeft verworven.

Overname The Supreme Cannabis Company belangrijk voor Canopy Growth Corporation

Omdat Canopy zich blijft concentreren op het premium bloemensegment, versterkt de toevoeging van 7ACRES en het 7ACRES Craft Collective Canopy’s leidende marktaandeelpositie en vult het de productiecapaciteit aan door de overname van Supreme’s goedkope, schaalbare teeltfaciliteit in Kincardine, Ontario. Deze faciliteit heeft een bewezen vermogen om wiet van hoge kwaliteit te produceren van gewilde soorten die de merken van Supreme een trouwe aanhang hebben opgeleverd. Bovendien versterkt de acquisitie van Supreme de algehele leiderspositie van Canopy binnen de Canadese recreatiemarkt en creëert het een pro forma Q4 FY 2021 marktaandeel van 18,1%. Bovendien creëert de overname de mogelijkheid voor onmiddellijke waardecreatie met naar schatting $ 30 miljoen aan synergieën die binnen de komende twee jaar zullen worden gerealiseerd.

“Door de toevoeging van Supreme versterken we onze leidende positie(…)”

“Door de toevoeging van Supreme versterken we onze leidende positie door Canadese consumenten een gedifferentieerde merkenportfolio aan te bieden – inclusief de toevoeging van 7ACRES, dat ons premiumproductsegment verder versterkt”, aldus David Klein in het persbericht, Chief Executive Officer van Canopy. “Supreme heeft aangetoond dat het in staat is om tegen lage kosten bloemen van topkwaliteit te telen en we zijn verheugd om deze capaciteiten te gebruiken om ons leiderschap op de Canadese markt te versterken terwijl we deze nieuw toegevoegde merken opschalen en de omzetgroei versnellen.”

“(…)overname van Supreme door Canopy de beste weg voorwaarts is voor de aandeelhouders van Supreme(…)”

“Wij zijn van mening dat de overname van Supreme door Canopy de beste weg voorwaarts is voor de aandeelhouders van Supreme om waarde op de lange termijn te genereren”, aldus Beena Goldenberg in het persbericht, Chief Executive Officer van Supreme. “We zijn er trots op een aantrekkelijk bedrijf te hebben opgebouwd met hoogwaardige, gewilde premiumproducten en -merken. We zijn van mening dat de samenwerking met Canopy – een leider op de Canadese recreatieve markt – in lijn is met ons uiteindelijke doel om een ​​vooraanstaand CPG-bedrijf voor cannabis te worden .”

Als gevolg van de overeenkomst is Supreme een volledige dochteronderneming van Canopy geworden en wordt verwacht dat de aandelen van Supreme op of omstreeks 23 juni 2021 van de Toronto Stock Exchange zullen worden geschrapt.

Conform de overeenkomst heeft Canopy 100% van de uitgegeven en uitstaande Supreme Aandelen verworven. Supreme-aandeelhouders hebben recht op 0,01165872 van een gewoon aandeel van Canopy en $ 0,0001 in contanten in ruil voor elk Supreme-aandeel dat wordt gehouden onmiddellijk voorafgaand aan het sluiten van de overeenkomst. In totaal heeft Canopy ongeveer 9.013.400 Canopy-aandelen uitgegeven en een contante betaling gedaan van ongeveer $ 84.096,89 overeenkomstig de regeling aan voormalige Supreme-aandeelhouders als vergoeding voor hun Supreme-aandelen. In totaal ging de deal rond de 435 miljoen Amerikaanse dollar.