Steeds meer conservatieve Amerikaanse staten zien economische kans medicinale cannabis

Alleen al Alabama kan volgens de prognose van Akerna in de eerste drie jaar van de verkoop van medicinale cannabis meer dan $ 600.000.000 aan zijn BBP toevoegen.

0
Canopy Growth CEO legale cannabis verkoop maine nebraska Amerikaanse verkiezingen cannabis legalisatie amerikaanse congres more act georgia
- Advertentie -
Dutch Passion
PCN Symposium

Akerna (NASDAQ:KERN), een toonaangevende leverancier van software en ontwikkelaar van de eerste seed-to-sale enterprise resource planning (ERP) softwaretechnologie (MJ Platform®) voor de cannabisindustrie, maakte vorige week bekend in een persbericht dat ze voorspellen dat Alabama $ 600.146.880 zal verdienen in de eerste drie jaar van de verkoop van medicinale cannabis.

Medicinale cannabis inmiddels gelegaliseerd in 36 Amerikaanse staten

In mei werd Alabama de 36e staat die medicinale cannabis legaliseerde, waarmee het de tweede staat in het “diepe zuiden” was die dit deed.

Akerna analyseerde de gemiddelde verkoopgeschiedenis van de huidige legale medicinale cannabis markten en vergeleken die cijfers met de bevolking van Alabama. Op basis van hun onderzoek zal Alabama naar verwachting ongeveer $ 48 miljoen verkopen in het eerste volledige jaar van de medicinale cannabis verkoop, ongeveer $ 163 miljoen in het tweede jaar en ongeveer $ 387 miljoen in het derde jaar van legale verkoop van medicinale cannabis.

Het was een wijdverbreide verwachting dat alle staten in de zuidelijke regio (…) cannabis op geen enkel niveau zouden legaliseren

Het was een wijdverbreide verwachting dat alle staten in de zuidelijke regio, waarvan er vele lange tijd door conservatieve politici werden geleid, cannabis op geen enkel niveau zouden legaliseren. Recente wetgevende maatregelen hebben echter het tegendeel bewezen. Louisiana heeft bijvoorbeeld een medisch programma, Virginia heeft onlangs het gebruik door volwassenen gelegaliseerd, medische licenties zijn aan de gang in Georgia en er wordt aan medische rekeningen gewerkt in South Carolina, North Carolina en Kentucky.

Onlangs legaliseerde Virginia cannabis en zal naar verwachting meer dan $ 109 miljoen in hun eerste jaar, $ 364 miljoen in hun tweede jaar en $ 866 miljoen in hun derde jaar zien, wat neerkomt op meer dan $ 1,3 miljard aan verwachte cannabisverkoop in de detailhandel. Florida heeft al meer dan drie jaar een volledige medische markt en werd weggelaten uit het rapport.

“Staten in de VS realiseren zich de enorme economische impact die het legaliseren van medicinale cannabis zou hebben op hun lokale economie”

“Staten in de VS realiseren zich de enorme economische impact die het legaliseren van medicinale cannabis zou hebben op hun lokale economie”, zei James Ahrendt in het persbericht, Business Intelligence Architect bij Akerna. “Met zoveel beweging in het zuiden, hebben we staten in die regio vergeleken met andere legale medische markten om de potentiële detailhandelsverkoop van cannabis te ontdekken. De geschiedenis van andere markten en onze gegevensrapporten laten zien dat cannabis het potentieel heeft om een belangrijke cash crop in regio’s van de VS die historisch leiders zijn in landbouw en landbouw.”

De verkoop van cannabis in andere medische markten heeft jaar op jaar een constante groei laten zien, waarschijnlijk als gevolg van meer medische licenties, een grotere toegang tot de detailhandel en een verminderd stigma rond het medicinaal gebruik van cannabis.

Cannabis Industrie Awards 2022