Bezit een ons cannabis en thuisteelt tot 4 planten legaal in Virginia 1 juli 2021

Virginia is de eerste staat geworden in het zuiden van de Verenigde Staten die recreatief cannabisgebruik heeft gelegaliseerd.

0
Virginia cannabis legalisatie legaliseren legalisering
- Advertentie -

Eerder berichtten we al dat de Gouverneur van Virginia Ralph Northam aandrong op het vervroegd ingaan van de legalisatie van cannabis in Virginia met de decriminalisatie van cannabis evenals de legale thuisteelt. Afgelopen woensdag werd bekend dat het is gelukt en deze maatregelen in zullen gaan op 1 juli 2021.

Update, 5 april 2024: Gouverneur Virginia gebruikt veto, geen cannabiswinkels in de staat

Cannabis legalisatie Virginia vervroegd naar 1 juli 2021

Na de wettelijke goedkeuring op woensdag van de amendementen van de Democratische gouverneur Ralph Northam op Senate Bill 1406 en House Bill 2312, wordt Virginia de eerste zuidelijke Amerikaanse staat die het bezit en het gebruik van cannabis door volwassenen legaliseert.

vanaf 1 juli 2021 tot een ons cannabis bezitten en tot vier cannabisplanten per huishouden

Senaatswet 1406, geïntroduceerd door senator Adam Ebbin (D-30) en senaatsvoorzitter Pro Tempore senator Louise Lucas (D-18), en House Bill 2312, beschermd door House Majority Leader Delegate Charniele Herring (D-46), stellen een wettelijke tijdlijn voor de legalisatie van de commerciële cannabisindustrie in Virginia. De maatregel maakt ook het persoonlijk bezit en de teelt van cannabis door personen van 21 jaar of ouder mogelijk.

Vorige week riep Northam op tot wijzigingen in de wetgeving om de bepalingen van de wet voor persoonlijk gebruik in werking te laten treden op 1 juli 2021 in plaats van op 1 januari 2024 – de datum van inwerkingtreding die aanvankelijk werd goedgekeurd door wetgevers. Woensdag was een meerderheid van de wetgevende macht het met die verandering eens.

Daarom mogen volwassenen vanaf 1 juli 2021 tot een ons cannabis bezitten en tot vier cannabisplanten per huishouden zonder straf kweken.

De tijdlijn waarmee overheidsregelgevers bepalingen moeten vaststellen die de commerciële productie en verkoop van cannabis in licentie geven, blijft 1 juli 2024.

Reacties namens NORML en Senator Adam Ebbin

In een reactie liet Jenn Michelle Pedini weten, Directeur Ontwikkeling van NORML, die ook fungeert als uitvoerend directeur van Virginia NORML: “Dit is een ongelooflijke overwinning voor Virginia. Legalisatie zal een einde maken aan de duizenden simpele cannabis-overtredingen die jaarlijks in het Gemenebest plaatsvinden – een einde maken aan een discriminerende praktijk die veel te vaak gericht is op jonge, arme en gekleurde mensen.”

“(…)Virginia is nu de eerste staat in het zuiden die recreatief cannabisgebruik legaliseert(…)”

Meerderheidsleider Charniele Herring voegde toe: “Het is een enorme dag voor equity in het Gemenebest. Virginia is nu de eerste staat in het zuiden die recreatief cannabisgebruik legaliseert, en ik ben zo trots dat ik deze monumentale wetgeving heb mogen voeren. Ik ben NORML altijd dankbaar voor de inzet en belangenbehartiging van dit onderwerp. Virginia tot op de dag van vandaag krijgen zou niet mogelijk zijn geweest zonder hun harde werk en toewijding aan de zaak.”

Senator Adam Ebbin zei: “De doorgang van SB1406 sluit een jarenlange strijd af om onze gebroken en verouderde cannabiswetten te hervormen en begint met de opzettelijke stappen om de schade van het mislukte verbod in te trekken. Ik ben NORML, de gouverneur, en mijn collega’s dankbaar voor het verplaatsen van dit wetsvoorstel van aanvang naar overgang in de afgelopen vier maanden, en ik kijk ernaar uit om met hen samen te blijven werken om een ​​gereguleerde, op aandelen gerichte marktplaats voor volwassenen op te zetten in de komende jaren.”