Clever Leaves doneert 25 miljoen dollar aan in Colombia gekweekte cannabis voor onderzoek

Als onderdeel van Project Change Lives heeft Clever Leaves toegezegd om tot 250.000 flessen cannabisolie van farmaceutische kwaliteit of ongeveer 5 ton medicinale cannabis toppen te leveren die onderzoeksinstellingen zullen helpen bij het ontwikkelen van nieuwe therapieën.

0
cannabis nanotechnologie CBG productie fermentatie playboy cannovex cannabinoïden België fyta company Cannabis Global kanker
- Advertentie -

Clever Leaves Holdings Inc. (NASDAQ:CLVR, CLVRW), een toonaangevende multinationale exploitant en gelicentieerde producent van cannabinoïden van farmaceutische kwaliteit, en Biopharmaceutical Research Company (BRC), een gespecialiseerd farmaceutisch bedrijf bedrijf dat federale licenties heeft voor het importeren, analyseren en produceren van gereguleerde stoffen in de VS, kondigde vorige week in een persbericht een samenwerking aan met de bedoeling om de DNA-sequentievariatie van drie Clever Leaves-cannabiscultivars te bestuderen als onderdeel van hun Project Change Lives-campagne. De University of California, Davis (UC Davis) zal, via een geaccepteerde onderzoekssponsoring van BRC, leiding geven aan de extractie en analyse van DNA om genetische varianten uit verschillende genetische lijnen van Cannabis sativa op te helderen.

25 miljoen dollar aan medicinale cannabis voor Project Change Lives

Project Change Lives is een in de VS gevestigd initiatief dat wordt gesponsord door Clever Leaves, waarbij het bedrijf heeft toegezegd tot $ 25.000.000 aan winkelwaarde van medicinale cannabisproducten bij te dragen aan elke in aanmerking komende Amerikaanse organisatie om wetenschappelijk onderzoek naar de mogelijke medische voordelen van cannabinoïden te helpen bevorderen. Door Project Change Lives te sponsoren, biedt Clever Leaves aan om een ​​historische hoeveelheid cannabis van farmaceutische kwaliteit te leveren aan toonaangevende onderzoeksinstellingen in een van de meest geavanceerde farmaceutische markten ter wereld.

UC Davis zal de eerste grote onderzoeksinstelling zijn die meewerkt aan het onderzoek naar de Colombiaanse en Portugese cannabis van farmaceutische kwaliteit van Clever Leaves als onderdeel van Project Change Lives.

Clever Leaves zal drie van zijn cultivars aan BRC leveren voor analyse

Clever Leaves zal drie van zijn cultivars aan BRC leveren voor analyse in hun faciliteiten. Onderzoekers van UC Davis zullen DNA extraheren voor sequencing en analyse uit de cannabismonsters in de BRC-faciliteiten. De wetenschappers van UC Davis zullen ook nieuwe benaderingen testen om RNA uit gedroogd materiaal te extraheren. Als dit lukt, zullen onderzoekers de gegevens analyseren om globale genexpressie te kwantificeren en zullen ze beschikbare pijplijnen gebruiken om differentiële genexpressie tussen de drie bemonsterde lijnen te bepalen. Deze gegevens zullen fundamentele informatie verschaffen om nieuwe kruisingen en een kweekpijplijn voor de toekomst te initiëren om ervoor te zorgen dat de genetische variatie van Cannabis sativa kan worden gebruikt om nieuwe en unieke medicinale cannabis voor nieuwe geneesmiddelen te leveren.

Bovendien zal analyse van de voltooide gegevens de correlatie tussen specifieke genotypen van cannabis en de biochemische fenotypes voor cannabinoïden en terpenen onthullen. Na afronding van het onderzoek is UC Davis van plan een rapport te leveren dat inzicht geeft in de genetische diversiteit van de lijnen en de haalbaarheid van RNA-extractie en genexpressie uit gedroogd Cannabis sativa-materiaal. Deze bevindingen zullen op grote schaal beschikbaar worden gesteld ten behoeve van de medische en wetenschappelijke gemeenschap – een resultaat dat voldoet aan een van de belangrijkste doelen van Project Change Lives.

Reacties Clever Leaves en UC Davis

“We zijn vereerd om samen te werken met de afdeling Plant Science van UC Davis”, zegt Kyle Detwiler in het persbericht, CEO van Clever Leaves. “UC Davis wordt consequent beschouwd als een van de beste plantwetenschappelijke programma’s ter wereld en deelt onze toewijding om een ​​diepere wetenschappelijke nauwkeurigheid toe te passen op cannabisonderzoek om ons begrip achter de potentieel levensreddende toepassingen van cannabinoïde medicijnen te vergroten. We zijn erg enthousiast dat UC Davis de eerste Amerikaanse onderzoeksinstelling is geworden die zich aansluit bij Project Change Lives, en we kijken uit naar de uitbreiding van het initiatief.”

“Dit nieuwe project zal een glimp opvangen van de genetische variatie(…)”

Distinguished Professor Gail Taylor, de hoofdonderzoeker van het onderzoeksproject en John B. Orr bijzonder voorzitter van het Department of Plant Sciences aan UC Davis voegde toe aan het persbericht: “Dit nieuwe project zal een glimp opvangen van de genetische variatie die zichtbaar is in contrasterende lijnen van Cannabis sativa en maakt deel uit van een groter programma bij UC Davis om deze variatie te ontrafelen en te beginnen met het kweken van cultivars om de medicinale cannabisindustrie te helpen.”

“Wat een voorrecht om de krachten te bundelen met Clever Leaves en UC Davis voor zo’n goed doel in Project Change Lives”, zegt George Hodgin in het persbericht, CEO van Biopharmaceutical Research Company. “De reputatie van het plantenwetenschappenprogramma van UC Davis in combinatie met de vrijgevigheid en het leiderschap van Clever Leaves zal zeker leiden tot een aantal krachtige doorbraken. We zijn verheugd om er deel van uit te maken en willen graag met hen samenwerken om het onderzoek naar baanbrekende ontdekkingen op het gebied van cannabisbehandelingen via dit programma uit te breiden.”

Als onderdeel van Project Change Lives heeft Clever Leaves toegezegd om tot 250.000 flessen cannabisolie van farmaceutische kwaliteit of ongeveer 5 ton medicinale cannabis toppen te leveren die onderzoeksinstellingen zullen helpen bij het ontwikkelen van nieuwe therapieën. Om een ​​extra belemmering voor de vooruitgang van wetenschappelijke kennis over cannabis weg te nemen, wordt dit onderzoeksmateriaal kosteloos aan de onderzoekspartners van Clever Leaves verstrekt.