Coffeeshop Caza in Tilburg twee weken dicht na achtste aanslag

Veiligheidsmaatregelen bij coffeeshop Caza in Tilburg tevergeefs: Preventief fouilleren voorkomt geen nieuwe incidenten.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Het lijkt maar niet op te houden voor coffeeshop Caza. De Tilburgse coffeeshop aan de Gasthuisring is opnieuw doelwit geweest van een gewelddadige aanslag berichtte Omroep Brabant. De aanslag, die plaatsvond in de nacht van donderdag, markeert de achtste keer dat de coffeeshop het slachtoffer is geworden van dergelijke incidenten. Ondanks de recent ingevoerde veiligheidsmaatregelen heeft de gemeente de zaak nu voor twee weken gesloten. Tot op heden is er niemand gearresteerd in verband met de aanslag.

Update, 22 april 19:49: de politie bericht dat er drie aanhoudingen zijn verricht.

Over de sluiting zei burgemeester Theo Weterings zaterdag tegen Omroep Brabant: “Zo moet de rust en veiligheid terugkeren, maar het is wel een spagaat waar ik in zit.”

Veiligheidsmaatregelen blijken ineffectief

De aanslag op coffeeshop Caza komt op een moment waarop zowel de politie als de gemeente aanzienlijke inspanningen hebben geleverd om de veiligheid rondom de coffeeshop te waarborgen.

Sinds afgelopen maandag heeft de politie de bevoegdheid om iedereen te fouilleren die zich in een specifiek gebied rondom de coffeeshop bevindt.

Dit gebied, dat tien straten omvat, waaronder de Gasthuisring, de Hart van Brabantlaan, de Spoorlaan en het Wilhelminapark, is aangewezen als veiligheidsrisicogebied voor een periode van zes maanden.

Oproep tot intensivering van beveiliging en handhaving

Naast het fouilleren van bezoekers heeft de coffeeshop ook regelmatig beveiligers ingehuurd, zoals voorgeschreven door de gemeente, om overlast en aanslagen te voorkomen.

Ondanks deze maatregelen heeft de politie nog geen verdachte kunnen aanhouden.

Update, 22 april 18:49: Afgelopen weekend hield de politie een 19-jarige man uit Amsterdam aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij deze beschieting. De verdachte zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Aanstaande woensdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ook een 15-jarige jongen uit Tilburg en een 16-jarige jongen uit Coevorden zitten vast voor hun betrokkenheid in dit onderzoek. Zij werden in de afgelopen weken aangehouden.