Coffeeshop The Clown in Groningen stopt na 28 jaar op nieuwjaarsdag

Mogelijk is de sluiting vanwege de Groningse deelname aan de het Experiment gesloten coffeeshopketen.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Er komt op nieuwjaarsdag een einde aan 28 jaar coffeeshop The Clown in Groningen. Dat maakte de Groningse website Sikkom bekend nadat een briefje werd gevonden aan de muur.

Op het briefje aan de muur is onder andere te lezen: “Aan alles komt een einde. Alles gaat voorbij.” En gericht aan de klanten: “Het ga jullie goed.”

Wietexperiment in Groningen reden tot sluiting coffeeshop The Clown?

De timing is opvallend te noemen, omdat Groningen een van de tien gemeenten is die deelneemt aan het Experiment gesloten coffeeshopketen. Of de plotselinge sluiting daarmee heeft te maken, is niet met zekerheid te zeggen.

“(…)Het gaat om de inhoud van dit experiment, dat is onhaalbaar. Niet alleen wat betreft bevoorraden, maar ook de veiligheid van ons personeel staat op het spel”

Maar als we zoeken via Google op coffeeshop The Clown, komen we onder andere op een artikel uit 2019 van RTV Noord waarin de eigenaresse liet weten: “Ik ben boos omdat we geen schijn van kans maken. Alle coffeeshophouders in Groningen zijn tegen het wietexperiment en toch wordt het doorgedrukt.”

Ze vervolgde: “Wij hebben geen rechten, alleen maar plichten.”

“Er wordt nu wel gezegd dat we onze coffeeshop kunnen verkopen, maar wat verkoop je dan nog? Bovendien doe je je bedrijf niet zomaar van de hand.”

“Coffeeshop The Clown is mijn levenswerk”, vervolgde ze. “Ik doe dit werk al 24 jaar en ik zou de zaak graag over willen dragen aan mijn dochter of iemand anders in mijn familie. Maar de onzekerheid overheerst nu.”
Ze is wel voor legalisatie, maar tegen de wietproef: “Daar gaat het ook niet om. Het gaat om de inhoud van dit experiment, dat is onhaalbaar. Niet alleen wat betreft bevoorraden, maar ook de veiligheid van ons personeel staat op het spel.”
Ze had dan ook het liefst gezien dat al haar collega’s hadden geweigerd om deel te nemen aan het wietexperiment: “En dan zien we wel verder. Ik wil m’n bedrijf gewoon op een normale manier voortzetten.”