Gemeente Nijmegen koopt pand coffeeshop Dreadlock & Jetset

De coffeeshop blijft open schuin tegenover het huidige en voormalige Dreadlock.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Opvallende ontwikkeling in Nijmegen. Daar kwam namelijk eerder deze week naar buiten dat de gemeente Nijmegen het pand van coffeeshop Dreadlock & Jetset koopt in de Vlaamsegas straat gevestigd naast de coffeeshop Kronkel.

Pand coffeeshop aangekocht om ‘leefbaarheid van de verloederde omgeving’ te verbeteren

Reden voor de aankoop van het pand is omdat de gemeente het gebied wil herontwikkelen en een facelift wil geven en daarmee de ‘leefbaarheid van de verloederde omgeving’ te verbeteren. In 2019 maakte de gemeente overigens al bekend het gebied onder handen te willen nemen.

“Het is niet zo dat er een hele rits coffeeshops op de nominatie staat om op deze manier opgekocht te worden”

De aankoop past dus in de plannen van de gemeente voor het gebied, waarover burgemeester Bruls (CDA) eerder aangaf het aantal coffeeshops te willen terugbrengen. Alhoewel hij benadrukte dat de aankoop van het pand op zichzelf staat: “Het is niet zo dat er een hele rits coffeeshops op de nominatie staat om op deze manier opgekocht te worden.”

Wethouder Noël Vergunst (GroenLinks) liet echter weten dat het om een strategische aankoop gaat: “We willen regie houden op de ontwikkeling van dit gebied om te voorkomen dat er andere pandeigenaren komen die daar niet aan willen bijdragen.”

Over wat er precies gaat gebeuren met het pand, laat de wethouder weten: “Over enkele maanden verwachten wat dat we meer bekend kunnen maken over wat er hier precies staat te gebeuren.”

Onduidelijk uit de berichtgeving is dan ook of coffeeshop Dreadlock & Jetset nu helemaal stopt, of dat de coffeeshop verhuist. Mocht dat wel bekend zijn of worden, zullen we dit artikel updaten.

Update, 16 november: coffeeshop Dreadlock & Jetset bevestigt dat de coffeeshop openblijft, echter in het pand schuin tegenover het huidige en voormalige Dreadlock. Onder de naam Coffeeshop Dreadlock, maar ook nog onder de oude naam Dreadlock & Jetset.

De oprichter van de coffeeshop ‘Oma Dread’ overleed overigens in december 2021.

Nijmegen is overigens één van de tien gemeenten waar het Experiment gesloten coffeeshopketen zal plaatsvinden.