Delphy, Viscon Group, VEK Adviesgroep en Thar Process treden toe tot LCC

De bedrijven Delphy, Viscon Group, VEK Adviesgroep en Thar Process zijn als nieuwe leden toegetreden tot Legal Cannabis Coalition (LCC).

0
cannabisindustrie cannabis industrie CBD marktomvang markt wereldwijd cannabis bezorging
- Advertentie -

De Legale Cannabis Coalition (LCC) kondigde deze week in een persbericht aan dat er vier nieuwe leden zijn toegetreden: Delphy, Viscon Group, VEK Adviesgroep en Thar Process.

Naast uitbreiding leden, ook toetreding Darryn Bruce

Naast de leden uitbreiding zullen de huidige consultants – Thomas Rau, Arno Hazekamp en Peter Tas – vanaf nu worden bijgestaan door Darryn Bruce. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van project management en business development en is de afgelopen jaren actief geweest in de cannabisindustrie. Hij zal de LCC bijstaan om de leden nog beter van dienst te zijn. De wens van Licensed Producers en zaadveredelaars om op enige manier aan de LCC verbonden te worden, niet als klant maar als lid, zal in de komende maanden verder worden uitgewerkt.

De wens van Licensed Producers en zaadveredelaars om op enige manier aan de LCC verbonden te worden (…) zal in de komende maanden verder worden uitgewerkt

In een reactie in het persbericht, liet LCC-lid Rob Kwinten van Grodan weten: ”De one-stop-shop positie die de LCC inneemt om wereldwijd telers zo professioneel mogelijk te
ondersteunen, wordt met deze nieuwe leden opnieuw verstevigd en uitgebreid.”

Maren Schoormans van Viscon Group liet weten in het persbericht: “De LCC onderscheidt zich door krachtige kennis en inhoud waar onze klanten hun voordeel mee kunnen doen, maar nog belangrijker is de energie die de leden bij elkaar brengen om elkaar op een hoger plan te krijgen. Wij hebben er zin in!”

Wie zijn de Legale Cannabis Coalition (LCC)?

De LCC is ruim een jaar geleden voortgekomen uit een samenwerking tussen in Nederland gevestigde ondernemingen uit de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen die besloten hun kennis en ervaring te bundelen in een door Wageningen University & Research (WUR) uitgevoerde teeltproef voor medicinale cannabis.

“De kracht van de Nederlandse tuinbouw komt voort uit kennisdelen en samenwerken(…)”

Daarna hebben diverse partijen, gespecialiseerd in de productontwikkeling van cannabis, zoals laboratoria, een Life Science bedrijf, en een fabrikant van droogmachines, zich bij de LCC aangesloten om de marktvraag van telers, overheden, investeerders en retail zo goed mogelijk te bedienen. Hieronder valt de gehele cannabisketen van zaad tot eindproduct, zoals de ontwikkeling van teeltlocaties, techniek, teeltoptimalisatie, onderzoek, laboratoriumtesten, GMP, compliance en product- en marktontwikkeling.

Jeroen van Buren van Delphy vult aan “De kracht van de Nederlandse tuinbouw komt voort uit kennisdelen en samenwerken. Door de samenwerking met de LCC kunnen we ditzelfde principe toepassen in de cannabis sector.”

De LCC deelt haar kennis en ervaring met internationale Licensed Producers, door middel van training en consulting. Ze ontwikkelt concrete onderzoeken in samenwerking met internationale universiteiten en research partners en helpt telers wereldwijd met de transformatie van hun bestaande gewassen naar cannabis.

De Legal Cannabis Coalition deed ook mee met de wietproef loting, maar haalde niet een van de begeerde eerste 10 plaatsen.